AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Πλάθα: Δεν είναι εύκολο να βάζεις κάθε φορά 100 πόντους

Ο Χουάν Πλάθα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για το παιχνίδι της ΑΕΚ με το Λαύριο στο οποίο η Βασίλισσα ξεκίνησε με το… αριστερό, με τον Ισπανό κόουτς να κάνει ειδική αναφορά στον Γιάννη Ιωαννίδη.

Αναλυτικά είπε:

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Πρώτα από όλα θέλω να αναφερθώ για τη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη. Τον θαύμαζα. Μεγάλωσα και τον έβλεπα με τις ελληνικές ομάδες. Έχω μεγάλο σεβασμό για αυτόν. Λυπάμαι πολύ για τον θάνατό του».

Για το παιχνίδι: «Εν συνεχεία θα ήθελα να συγχαρώ το Λαύριο γιατί έπαιξε καλά. Κάναμε κάποιες αλλαγές στην αρχή, που δεν μας βοήθησαν. Μετά ήρθε το άγχος. Θέλαμε να κάνουμε βιαστικές κινήσεις για να πάρουμε το ματς. Δεν μας βγήκε και φάνηκε στο τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, κάναμε πολλά λάθη. Δεν είναι εύκολο να παίζεις κάθε βράδυ για να βάζεις 100 πόντους. Πόσο μάλλον όταν απέναντι σε μια ομάδα που σκοράρει με 50% στο δίποντο και 55% κάποια στιγμή στο τρίποντο. Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν κάνεις καλά στην άμυνα. Εγώ είμαι ο ένοχος και όχι ο κάθε παίκτης που δεν βοήθησε σε κάποια φάση. Στο τέλος του αγώνα, τα στατιστικά είναι πάνω-κάτω τα ίδια γιατί στο δεύτερο ημίχρονο ανακάμψαμε. Πήραμε ριμπάουντ, βελτιωθήκαμε και στις σίστ. Αλλά πρέπει να βελτιωθούμε για να είμαστε καλύτεροι σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν αρκεί να κερδίσεις δύο δεκάλεπτα, αν έχεις σπαταλήσει ένα καλό ημίχρονο».

Για την ήττα και τα προβλήματα σε άμυνα και επίθεση: «Πάντα υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κρατήσουμε για το μέλλον».

Για την απουσία του Εμφιόντου Καμπενγκέλε: «Για αυτό όλοι οι παίκτες που δεν ήταν στον πάγκο, θα μιλήσει η διοίκηση. Θα είμαι ειλικρινής».