AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Ήταν καλύτερη, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει

Η Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη (0-0) με την ΑΕΛ στο «Σεραφείδειο», σε ένα ματς-γιορτή, με πολύ κόσμο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Women’s Football League.

Σε επιθετικό μονόλογο εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ, με την ΑΕΛ να μην μπορεί να κάνει φάση. Η «Ένωση» ξεκίνησε δυναμικά με δύο σουτ της Καπνίση, εκτός περιοχής, στο 7ο και το 8ολεπτό, ενώ η Τσελέντη στο 13’ δοκίμασε και αυτή το πόδι της, με την κίπερ της ΑΕΛ, Γαβριηλίδου να κάνει την απόκρουση. Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ είχε την πρώτη της μεγάλη φάση, με τις «κιτρινόμαυρες» να συνεργάζονται άψογα έξω από την περιοχή, η Κόλλια να κόβει στη Νίκα στο ύψος του πέναλτι, αλλά η άσος της «Ένωσης» αστόχησε. Στο 18’ η Κόλλια εκτέλεση του φάουλ, η Λόπεζ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η γκολκίπερ της ΑΕΛ απέκρουσε ξανά. Στο 27’ η Νίκα με μία εκπληκτική ντρίμπλα προσπέρασε την αντίπαλο της από τα αριστερά της περιοχής, η Μπριάνα όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 40ο λεπτό η Κούρια της ΑΕΛ, είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα έξω από την περιοχή και αποβλήθηκε.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ ισορρόπησε, αλλά και πάλι η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη, με τη φιλοξενούμενη ομάδα να έχει όμως, μία σημαντική ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 68’ η Κιόκο και η Γιάνεβα, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτούν την αναστάτωση στην άμυνα της «Ένωσης», με την ΑΕΚ να κρατάει το «μηδέν». Στο 75’, μάλιστα, ήρθε και η αποβολή της Παυλοπούλου για την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να έχουμε αριθμητική ισορροπία. Στο 80ο λεπτό, υπήρξε πέναλτι στην Ίβιτς από την Καπαρέλη, αλλά αυτό δόθηκε ως φάουλ εκτός! Την εκτέλεση ανέλαβε η Κόλλια, η οποία αστόχησε. Στις καθυστερήσεις, η «Ένωση» είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία, ξανά από φάουλ, αλλά η Καπνίση αστόχησε από ευνοϊκή θέση.

ΑΕΚ: Χατζηχαριστού, Τσελέντη, Βέρα (Τριβυζάκη 70’), Παυλοπούλου, Καπνίση (Ντζάνη 55’), Μπούτλα (Ίβιτς 70’), Κόλλια, Πινέδα, Μπριάνα, Νίκα, Λόπεζ.

ΑΕΛ: Γαβριηλίδου, Κόντου, Σκωτεινιώτη, Γκριβάζ, Νικολαΐδου, Ζέλεβα (Γιάννη 76’), Ρουμελιώτη (Μίσσια 75’), Γιάνεβα, Καπαρέλη, Κιόκο, Κούρια.

Διαιτητής: Γιαπιτζόγλου. Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Πλάκας.

Κίτρινες: Γκιβράζ, Γιάνεβα, Καπαρέλη. Κόκκινες: Κούρια, Παυλοπούλου.