AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Πρεμιέρα με νίκη στο BCL θέλει η Βασίλισσα απόψε στα Άνω Λιόσια

Με οδηγό την εμφάνιση στο ΣΕΦ η ΑΕΚ θα παλέψει να πάρει σήμερα (19:30, Cosmote Sport 4) τη νίκη απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ στην πρεμιέρα του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ μπορεί να προέρχεται από δυο ήττες στη Basket League, αλλά με την εικόνα που παρουσίασε στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό άφησε υποσχέσεις. Απέναντι στη φιναλίστ της περσινής Euroleague ήταν ανταγωνιστική από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο τόσο σε φάση άμυνας, όσο και σε επίθεσης με κορυφαίους τους Κουζμίνσκας και Καμπενγκέλε και για την ήττα της (79-71) έχει παράπονα από τη διαιτησία.

Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ΑΕΚ  θέλει φέτος να κάνει μια παρόμοια καλή σεζόν όπως η περσινή που έφτασε μια ανάσα από το Final Four και βρίσκεται σε ένα βατό, θεωρητικά, όμιλο (4ο) με τη Λούντβιγκσμπουργκ, τη Σάσαρι και την Σζέτσιν. Αυτή τη φορά διαθέσιμοι θα είναι ΚΑΙ οι επτά ξένοι του ρόστερ, δηλαδή θα επιστρέψει στη δωδεκάδα ο Τσέισον Ραντλ.

Θυμίζουμε πως η Βασίλισσα κουβαλά από την περσινή σεζόν την τιμωρία για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Αυτό σημαίνει πως στις κερκίδες θα βρίσκονται έως 1.800 θεατές.

Στην αντίπερα όχθη, η Λούντβιγκσμπουργκ έχει κάνει ένα μέτριο ξεκίνημα στο γερμανικό πρωτάθλημα με μια νίκη και μια ήττα, ενώ το Σάββατο (14/10) ηττήθηκε και αποκλείστηκε στη φάση των «16» του κυπέλλου Γερμανίας από τη Βόννη. Την περσινή αγωνιστική περίοδο στο Basketball Champions League αποκλείστηκε στα Play-Ins από τη Λιμόζ με σκορ 2-1.