AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Θα δώσουμε τη μάχη μας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της διοργάνωσης

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του έμεινε ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος έκανε λόγο για ένα πολύ καλό παιχνίδι και υπογράμμισε πως αυτός και οι παίκτες του θα δώσουν τη μάχη τους μέχρι το τέλος για την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ:

Αν αφήνει μία μικρή πικρία η φάση του 90’ με τον Γιόνσον, μετά τη συγκλονιστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο;

«Πρώτα απ’ όλα καλησπέρα. Όχι, γιατί υπάρχει ένας τερματοφύλακας που έκανε τη δουλειά του. Μπορώ να αναλύσω περισσότερο την ενέργεια γιατί ήρθε από πίεση που ασκήσαμε και πάσα του Μάνταλου. Θα ήταν όμορφο γκολ και περισσότερο χαρούμενοι. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν πολύ καλό».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι μετά από δυο αγωνιστικές στην πρώτη θέση του ομίλου;

«Σήμερα παίρνουμε έναν βαθμό, αλλά θα μπορούσαμε και να έχουμε και μηδέν βαθμούς, όπως ξεκίνησε το παιχνίδι. Μετά πατήσαμε στα πόδια μας, ισοφαρίσαμε και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Ο όμιλός μας είναι πολύ δύσκολος, αλλά μέχρι σήμερα δείχνουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και θα δώσουμε τη δική μας μάχη μέχρι να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες. Ειμαστε σε ένα γκρουπ σημαντικό και ενδιαφέρον, με πολύ καλή στρατηγική από τους αντίπαλους. Με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Οι δικοί μας παίκτες παρά την κούραση, που φαίνεται, δίνουν την ψυχή τους. Αυτό το εκτιμώ και το αξιολογώ ιδιαιτέρως».

Πού πιστεύει ότι θα κριθεί η πρόκριση για την ΑΕΚ στη συνέχεια;

«Το κρίσιμο κατά τη γνώμη μου είναι να μη κοιτάς τι συμβαίνει με τους άλλους. Γνωρίζουμε ότι όλα τα ματς θα είναι δύσκολα και περίπλοκα. Θα δώσουμε τη μάχη μας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της διοργάνωσης. Έχουμε πολλά παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι πάμε καλά. Πρέπει να το υπερασπιστούμε μέχρι τέλος».

Για τις κινήσεις του στο δεύτερο ημίχρονο. Για την αλλαγή του Πόνσε, για τη θέση του Ελίασον ως αριστερό μπακ για κάποια λεπτά, του Γιόνσον αντί του Πινέδα. Αν θα ήθελε να αναλύσει αυτές τις κινήσεις;

«Οσον αφορά τον Πόνσε ειχε ξοδέψει πολύ ενέργεια. Εβλεπα ότι είχε κάνει τεράστια προσπάθεια. Βγάζοντας τον Πόνσε, βάλαμε τον Σέρχιο πιο μπροστά για να εκμεταλλευτούμε την καλή στιγμή που περνάει ο Πέτρος. Θέλαμε να αλλάξουμε την ποιότητα εκείνη τη στιγμή. Στο 0-1 αποφάσισα να βάλω τον Ελίασον αριστερό μπακ. Ειχε μόνο μία πρόθεση να μαρκάρει τον εξτρέμ του Αγιαξ που ηταν πολύ γρήγορος. Αλλα ήξερα πως αν ο Ελίασον βγει μπροστά θα υποφέρει ο αντίπαλος. Η αλλαγή του Πινέδα έγινε γιατί είχε μια κίτρινη και είχε χθες μία μικρή ενόχληση. Τα παιδιά ήταν κουρασμένα. Τα δίνουν όλα στο γήπεδο. Οπότε οι αλλαγές έγιναν για να προστεθεί ενέργεια στο παιχνίδι μας. Η είσοδος του Ρότα έγινε για να δυναμώσουμε περισσότερο ακόμα σε αυτόν τον τομέα. Και η αλλαγή του Γκατσίνοβιτς τον παρατηρούσα ότι ήταν αρκετά κουρασμένος. Μπήκε ο Μοχαμάντι. Όταν υπάρχουν τόσα πολλά ματς στοχος μας είναι να συνεχίσουμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού και να προσθέτουμε ενέργεια κατά τη διάρκεια των αγώνων. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Για τον διαιτητή και τις αντιδράσεις του από τον πάγκο κι αν ήταν εκνευριστικά τα σφυρίγματα του Σλοβένου;

«Η αλήθεια είναι ότι ζω το ποδόσφαιρο με πολύ πάθος. Διαμαρτυρόμουν στους παίκτες μου και όχι στον διαιτητή. Είναι κάποια… χιλιοστά του δευτερολέπτου που προσπαθείς να καταλάβεις τι έχει σφυρίξει ο διαιτητής. Μπαίνουμε και σε αυτή διαδικασία. Αλλά επικεντρώνομαι στο παιχνίδι».

Σε αυτό το σημείο το λόγο πήρε ένας Ολλανδός δημοσιογράφος κάνοντας την ερώτηση προς τον Αλμέιδα: «Πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο από τότε που έπαιζε ποδόσφαιρο με τώρα που είναι προπονητής;», με τον Πελάδο να τονίζει:

«Είναι δύσκολο να συγκρίνεις. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να προπονώ όπως ζω. Οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι πλέον. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει όπως και η ζωή. Πολλές φορές βασιζόμαστε στα σχόλια των γύρω μας. Σίγουρα υπάρχουν διαφορετικά πρωταθλήματα που οι ομάδες προσαρμόζονται. Όμως εκεί που πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή είναι ότι υπάρχουν καταπληκτικοί και νορμάλ ποδοσφαιριστές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ζούμε το ποδόσφαιρο με πάθος και αγάπη. Η ζωή περνάει γρήγορα και η καριέρα ενός παίκτη περνάει γρήγορα. Αυτό λέω στους παίκτες μου. Μολις τελειώσει μπορεί να σε ξεχάσουμε. Ο κόσμος απόψε το διασκέδασε, όπως κι εμείς. Πρέπει να συνεχίσουμε. Μακάρι να μπορούσα να ξαναπαίξω πέντε λεπτά…». Αφού ολοκλήρωσε την μετάφραση της τελευταίας απάντησης του Αλμέιδα ο Πάνος Αναστασόπουλος και στα Αγγλικά και στα ελληνικά, ο κόουτς τον αποθέωσε! Τον αγκάλιασε, τον χειροκρότησε και τόνισε ότι «είναι το νούμερο ένα»!