ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για άφιξη ακροδεξιών στην Αθήνα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των Φουντούλη και Καπελώνη

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛΑΣ ενόψει της συμπλήρωσης 10 ετών από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη.

Ο λόγος της κινητοποιήσης έχει να κάνει με πληροφορίες που έφθασαν τις προηγούμενες μέρες στην Κρατική Ασφάλεια και έκαναν λόγο για επικείμενη άφιξη ακροδεξιών στοιχείων στην Αθήνα.

Ειδικότερα, αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν ότι, κατόπιν αξιοποίησης των πληροφοριών, προέκυψε ότι ακροδεξιοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να έρθουν στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Από τις χώρες ενδιαφέροντος η Ιταλία απάντησε επίσημα ότι πράγματι έχει και η ίδια πληροφορίες για επικείμενη μετακίνηση ακροδεξιών προς τη χώρα μας, ενώ σχετικές απαντήσεις έδωσαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται η άφιξη μελών δύο γνωστών ακροδεξιών οργανώσεων με μία εξ’ αυτών να έχει κατηγορηθεί για βιαιοπραγίες και για απόπειρα αναδιοργάνωσης του φασιστικού κόμματος του Μπενίτο Μουσολίνι.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό με στελέχη της να έχουν ακροβολιστεί σε λιμάνια, αεροδρόμια και σύνορα έχοντας το βλέμμα τους στις αφίξεις.

Παράλληλα, με διαταγή που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ, απαγορεύτηκε για 24 ώρες από τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου (σ.σ. μέχρι και τα ξημερώματα της 2ας Νοεμβρίου) κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση σε όλο τον νομό Αττικής.