ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Πήγε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Αλαφούζος για το πανό της ντροπής: Πιέσαμε όσο μπορούσαμε

Ο Γιάννης Αλαφούζος σε συνέντευξή του στο SkySports μίλησε μεταξύ άλλων για το πανό της ντροπής που σηκώθηκε στη Λεωφόρο στο ματς με την ΑΕΚ, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κι έριξε ευθύνες στην αστυνομία τόσο για τη δολοφονία του Μιχάλη, όσο και το ότι δεν κατάφερε να απαγορεύσει την είσοδο του πανό στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά είπε:

Για την δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη: «Ήταν τρομερό που συνέβη αυτό. Η αστυνομία μπορούσε πολύ εύκολα να το σταματήσει. Έχει τεράστια ευθύνη και ήταν αναποτελεσματική. Αυτό εννοώ με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Πολλές φορές αν παραβιάσεις το νόμο και είσαι βίαιος, δεν τιμωρείσαι. Γενικότερα ήταν μια φρικτή πράξη. Δεν πρέπει να σκοτώνονται άνθρωποι στον δρόμο. Όλο αυτό είναι κακό για τους συλλόγους. Τιμωρούνται οι σύλλογοι ουσιαστικά από τέτοια σκηνικά. Δημιουργούν κακή φήμη και καμία ομάδα δεν επωφελείται από όλο αυτό».

Για το πανό που ανέβηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και την αντίδραση του υπόλοιπου κόσμου που βρισκόταν στο γήπεδο: «Πιέσαμε όσο μπορούσαμε και το πανό κατέβηκε μετά από ένα λεπτό. Όλο το γήπεδο αποδοκίμασε για το πανό. Αυτό ήταν πολύ εντυπωσιακό. Αλλά δεν έπρεπε ποτέ να είχε ανέβει. Ήταν ένα πανό 40 μέτρων. Γιατί πέρασε από τους ελέγχους της αστυνομίας. Από την άλλη πλευρά η αστυνομία θα μπορούσε να το είχε κατασχέσει; Ίσως ένας δικαστής θα μπορούσε να πει ότι θα υποκινούσε τη βία. Αλλά δεν είναι εύκολο να σταματήσει όλο αυτό. Όχι με τα δεδομένα που υπάρχουν. Δεν μπορεί να παρέμβει κανείς στους οργανωμένους οπαδούς».

Για τους οργανωμένους οπαδούς στην Ελλάδα: «Είναι μια μικρή μειονότητα. Είναι παιδιά χωρίς ελπίδα. Η κατάσταση στην κοινωνία είναι τραγική σε όλη την Ευρώπη όχι μόνο στην Ελλάδα. Αυτό το 20% όσο περνάνε τα χρόνια ζει όλο και πιο φτωχά και όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι με τις συνθήκες ζωής που υπάρχουν. Γενικότερα τα κράτη δεν έχουν βρει τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη ζωή αυτό του κομματιού της κοινωνίας. Αυτό είναι η βασική αιτία».