AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλικά ΜΜΕ: Ανεξήγητο να μην έχει δεχθεί κλήση από τη Serie A ο Αλμέιδα

Αποθεωτικό άρθρο ιστοσελίδα για τον Ματίας Αλμέιδα έρχεται από την Ιταλία και το πέρασμα του προπονητή της ΑΕΚ από την Ίντερ.

«Ο Ματίας Αλμέιδα που στο παρελθόν αναζωογόνησε τη Ρίβερ Πλέιτ από ηχηρή αποτυχία, δεν έχει αναλάβει ακόμα καμία ομάδα στη Serie A, αλλά σίγουρα έχει όλα τα εφόδια», αναφέρεται στο ρεπορτάζ interlive.it.

«Πριν από περίπου δέκα χρόνια ο Αλμέιδα είχε την ικανότητα και την αξία να επαναφέρει τη Ρίβερ στο υψηλότερο επίπεδο στην Αργεντινή. Μετά από μία αποτυχημένη σεζόν οι «Μιγιονάριος» ατέληξαν να υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Παρά την ελάχιστη προπονητική εμπειρία, ο Αλμέιδα πέτυχε στην αποστολή του να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφαία κατηγορία. Από εκεί ακολούθησαν άλλες τρεις εμπειρίες μέχρι να φτάσουμε σε αυτή που ξεκίνησε πέρυσι και είναι η ΑΕΚ»Μ, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Και εν συνεχεία σημειώνεται: «Το έχουμε ήδη προβλέψει… Έχοντας ζήσει τέσσερα χρόνια στη Serie A, εκ των οποίβν τα δύο στην Ίντερ πολλοί είχαν τον χρόνο και την ευκαιρία να τον θαυμάσουν τότε από κοντά. Είναι ένα άτομο που αποδεικνύει ότι βρίσκεται στην κορυφή των πραγμάτων ακόμη και ως προπονητής».

Και καταλήγοντας επισημαίνεται: «Ωστόσο στις μέρες μας καμία ιταλική ομάδα δεν έχει ακόμα σεκφτεί να πάρει τον Αργεντινό στον πάγκο της, κάτι που είναι εντελώς ανεξήγητο. Επιστρέφοντας στην ουσία της συζήτησης, είναι εντελώς ακατανόητο ότι κανείς στην Ιταλία δεν έχει λάβει ακόμη υπόψη την υποψηφιότητα του Αλμέιδα. Είναι ένας προπονητής προορισμένος, χωρίς αμφιβολία, για μια μεγάλη ομάδα και, ίσως, αυτός ο μεγάλος θα μπορούσε να είναι – σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον – η ίδια η Ίντερ. Σίγουρα, οι συνθήκες είναι όλες εκεί. Μάλιστα, η Serie A τον μεγάλωσε».