AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το έκανε για πρώτη φορά ο Γκατσίνοβιτς – Εκτέλεσε πέναλτι αλά Πανένκα

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς “λύτρωσε” την ΑΕΚ στο 95ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι επί του Ατρομήτου και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 2-1. Η εκτέλεση ήταν αλά Πανένκα, κάτι που κάνει για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Με το που καταλογίστηκε το πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο (2-1) κι αφού ο Νόρντιν Άμραμπατ των 9/10 εύστοχων εκτελέσεων είχε αντικατασταθεί, πήρε την μπάλα και την τοποθέτησε στην άσπρη βούλα.

Κι όμως, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν είναι κάποιος σπεσιαλίστας των πέναλτι. Για την ακρίβεια, αυτό ήταν το πρώτο χτύπημα πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει σε ολόκληρη την καριέρα του! Ναι, ο «Γκάτσι» δεν είχε αναλάβει ποτέ να χτυπήσει πέναλτι στα 315 παιχνίδια του με Βοϊβοντίνα, Χόφενχαϊμ, Άιντραχτ, Παναθηναϊκό και πλέον ΑΕΚ ή στα 23 με την εθνική Σερβίας.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι πως ο 28χρονος άσος επέλεξε να εκτελέσει το πρώτο πέναλτι της καριέρας του αλά Πανένκα τη στιγμή που η μπάλα… έκαιγε. Δείγμα μεγάλης προσωπικότητας που παίρνει ρίσκα.