AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελική ευθεία με αποστολή από τον Αλμέιδα ενόψει Ολυμπιακού

Η ΑΕΚ πραγματοποιεί το απόγευμα του Σαββάτου (18:30) την τελευταία της προπόνηση πριν το αυριανό (21:30) ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Ματίας Αλμέιδα καταστρώνει τα πλάνα του σε σχηματισμό 4-4-1-1.

Ο Αργεντινός κόουτς αναμένεται να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Έκι Πόνσε αφού ο Λιβάι Γκαρσία είναι εκτός και πίσω από αυτόν τον Τσούμπερ. Δίδυμο στον άξονα θα είναι οι Γιόνσον και Σιμάνσκι (υπάρχει ως εναλλακτική και ο Γαλανόπουλος), με τον Πινέδα να έχει προβάδισμα για τα αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ στα δεξιά η θέση παίζεται ανάμεσα σε Άμραμπατ και Ελίασον με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Αλμέιδα να κάνει την έκπληξη και για πρώτη φορά φέτος να ξεκινήσει τον Αραούχο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ή ο Τσούμπερ θα μείνει εκτός ή θα μετακινηθεί στα αριστερά και ο Πινέδα θα πάει στον άξονα.

Στην άμυνα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ κάτω από τα δοκάρια θα διατηρηθεί ο Στάνκοβιτς.