AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στείλε μας απόψε στον ψυχίατρο!

Η ΑΕΚ ξεκινά την περιπέτεια στους ομίλους του Europa League έχοντας ως πρώτο αντίπαλο την Μπράιτον απόψε (22:00, Cosmote Sport 6) στο ΑΜΕΧ. Στόχος των κιτρινόμαυρων είναι να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Αγγλία κάτι που ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα και συμφώνησε λίγο μετά ο Σίμος Μήτογλου. “Ήρθαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να προκριθούμε στην επόμενη φάση” είπαν και οι δύο και μας έστειλαν στον ψυχίατρο!

Τα πράγματα για την Ένωση βέβαια μόνο εύκολα δεν είναι, καθώς θα στερηθεί των υπηρεσιών των δύο βασικών της κεντρικών αμυντικών, δηλαδή του Βίντα και του Μουκουντί. Παρόλα αυτά ο Αλμέιδα έδειξε να κρύβει άσο στο μανίκι με τον Μήτογλου βασικό και πιθανότατα τον Σιμάνσκι παρτενέρ του όπως φανέρωσε στη χθεσινή προπόνηση.

Επιστρέφουν, από την άλλη, οι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Πισάρο, δίχως βέβαια να είναι δεδομένο πως είναι όλοι σε 100% ετοιμότητα. Πλησιάζει, άλλωστε, και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα στη Λεωφόρο.

Από την άλλη, ο προπονητής της Μπράιτον Ντε Τζέρμπι υπολογίζει κανονικά τόσο τον Φέργκιουσον, όσο και τον Φάτι. Κοιτάζοντας την παράδοση, τα αποτελέσματα της ΑΕΚ ενάντια σε αγγλικές ομάδες δεν είναι και τόσο ικανοποιητικά, με την Ένωση να μετρά τρεις νίκες και εννέα ήττες στο παρελθόν απέναντι σε Λίβερπουλ, Λέστερ, Έβερτον, Ντέρμπι Κάουντι, ΚΠΡ και Νότιγχαμ Φόρεστ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ

Φυσικά στο ΑΜΕΧ η ΑΕΚ δεν θα είναι μόνη. Το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο καθώς όλα τα εισιτήρια που τέθηκαν στη διάθεση του κόσμου εξαντλήθηκαν, ενώ αυτά που διατέθηκαν στους οπαδούς του Δικεφάλου έκαναν… φτερά μέσα σε λίγες ώρες δείχνοντας την κάψα που έχουν οι φίλοι της Ένωσης να βρεθούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα. Έτσι σε μια γωνιά του ΑΜΕΧ θα ακουστεί δυνατά ο “ΑΕΚ, ΑΕΚ”.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ

Μπράιτον (Ρ. Ντε Τζέρμπι): Στιλ, Φέλτμαν, Ντανκ, Φαν Χεκ, Λάμπτεϊ, Γκρος, Νταχούντ, Φέργκιουσον, Λαλάνα, Μιτόμα, Γουέλμπεκ

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Πινέδα, Αραούχο, Τσούμπερ

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΟΥ

Διαιτητής: Τόβερ (Εσθονία)
Βοηθοί: Κόιβ, Κλάασεν (Εσθονία)
4ος: Γιάνοβιτς (Εσθονία)
VAR: Μουνουέρα (Ισπανία), Φαν Μπούκελ (Ολλανδία)