AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόνσε: Έχω αρχίσει να προσαρμόζομαι

Ο Έκι Πόνσε ετοιμάζεται να πάρει φανέλα βασικού στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μιλώντας στην Cosmote TV αναφέρθηκε τόσο στη δουλειά που γίνεται στην ΑΕΚ, όσο και επί προσωπικού υπογραμμίζοντας πως έχει αρχίσει και προσαρμόζεται στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων.

Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για το αν η διακοπή του πρωταθλήματος βοήθησε την ομάδα:

«Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες που μείναμε εδώ μπορέσαμε και δουλέψαμε αρκετά. Προσπαθήσαμε η ομάδα να ενωθεί ακόμη περισσότερο. Ο κάθε ένας από εμάς προσπάθησε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Θεωρώ ότι προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για την επόμενη διοργάνωση, που ξεκινά ξανά αυτό το σαββατοκύριακο».

Για το τι θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ, προκειμένου να πάρει τη νίκη:

«Προφανώς, θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον την εικόνα που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια. Θα πρέπει να παίξουμε σαν πρωταθλητές, να δείξουμε αυτή τη «δίψα», που δείχνουμε σε κάθε ματς. Με αυτή τη νοοτροπία, θα έχουμε μια καλή απόδοση απέναντι στον Ολυμπιακό».

Για το αν θυμάται από την προηγούμενη θητεία του τα ελληνικά ντέρμπι:

«Προφανώς, θυμάμαι πολύ καλά τα ντέρμπι, ξέρω πως τα ζει ο κόσμος, ξέρω τι περιμένει. Και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Για το αν αισθάνεται ότι είναι κοντά στο να προσαρμοστεί στο στυλ παιχνιδιού της ΑΕΚ:

«Είναι αλήθεια ότι έχω αρχίσει και προσαρμόζομαι. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα με βοήθησε, προκειμένου να μπορέσω να κατανοήσω και τις μικρές λεπτομέρειες στο σύστημά μας. Να γνωρίσω σε βάθος ακόμη περισσότερο τους συμπαίκτες μου και τον τρόπο σκέψης τους. Και αυτό που επιθυμώ είναι να μπορέσω να παίξω πολλά παιχνίδια γιατί νιώθω ότι έχω καταλάβει πλήρως το σύστημα παιχνιδιού μας».

Για το τι ΑΕΚ άφησε στην πρώτη θητεία του και ποια ΑΕΚ συνάντησε τώρα που επέστρεψε:

«Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την τελευταία φορά που ήμουν εδώ. Τώρα που γύρισα, είδα μια ΑΕΚ περισσότερο οικογένεια, περισσότερο ενωμένη. Σίγουρα η δύναμη αυτού του γκρουπ μας δίνει έξτρα κίνητρο. Και φυσικά, η ώθηση και η στήριξη από τον κόσμο μας, μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς».

Για τη διαφορά του Ολυμπιακού Σταδίου με την OPAP Arena:

«Η αλήθεια είναι ότι είχα παίξει στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τώρα στην OPAP Arena είχα την ευκαιρία να παίξω ένα παιχνίδι μέχρι σήμερα. Αυτό που αισθάνεσαι είναι κάτι καταπληκτικό, κάτι πολύ όμορφο. Κι ελπίζω με τους συμπαίκτες μου να ζήσουμε μια παρόμοια ατμόσφαιρα την Κυριακή».