AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παίζει την Τετάρτη με τη Βραζιλία κι έρχεται για την ΑΕΚ ο Κάλενς

Ο Αλεξάντερ Κάλενς είναι τελικός ο εκλεκτός της ΑΕΚ για τη θέση των στόπερ. Η Ένωση ανακοίνωσε την Παρασκευή τον 31χρονο κεντρικό αμυντικό με τη μορφή του μονοετούς δανεισμού από την Τζιρόνα, με τη συμφωνία των δύο ομάδων να συμπεριλαμβάνει και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Η περίπτωση του Περουβιανού στόπερ προτάθηκε στους ανθρώπους του Δικεφάλου, εξετάστηκε από το τμήμα scouting του συλλόγου, με τον Ματίας Αλμέιδα -που γνώριζε τον παίκτη από την κοινή τους παρουσία στο MLS- να ανάβει το «πράσινο φως». «Είναι παίκτης που έχει χαρακτηριστικά που θεωρώ ότι θα έπρεπε και θα μπορεί να προσαρμοστεί στο δικό μας σύστημα και την ομάδας», δήλωσε ο κόουτς της ΑΕΚ στα ΜΜΕ.

Ο Κάλενς είναι διεθνής παίκτες έχοντας 37 συμμετοχής κι ένα γκολ αλλά δεν θα έρθει άμεσα. Θα χρειαστεί να περάσουν λίγες μέρες μιας και η εθνική ομάδα της χώρας του αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/9, 05:00) τη Βραζιλία για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Έπειτα θα ετοιμάσει βαλίτσες με προορισμό για την Ελλάδα και φυσικά την ΑΕΚ ώστε να μπει σε πρόγραμμα… Μπονίνι για να τεθεί στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα για τα δύσκολα έξι σερί παιχνίδια που ακολουθούν κόντρα σε Ολυμπιακό, Μπράιτον, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, ΟΦΗ, Άγιαξ εκ των οποίων θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στα τέσσερα του πρωταθλήματος και όχι στα δύο της Ευρώπης.