AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ιανουάριος του Πήλιου και η απουσία των Χατζισαφί – Μοχαμάντι

Δεν είναι μόνο οι Μουκουντί και Ζίνι των οποίων τις υπηρεσίες θα στερηθεί η ΑΕΚ, αλλά και οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι. Πράγμα που κάνει τον Πήλιο να πρέπει να φορτσάρει για να πάρει φανέλα βασικού τον Ιανουάριο.

Ο λόγος είναι ο εξής: Οι δύο Ιρανοί της Ένωσης συμμετέχουν στο Asian Cup που ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου του 2024 και ολοκληρώνεται στις 10 Φεβρουαρίου στο Κατάρ.

Στη διοργάνωση συμμετέχει με υψηλές, μάλιστα, βλέψεις το Ιράν. Η ομάδα των δύο αριστερών μπακ της ΑΕΚ, των Χατζισαφί και Μοχαμάντι είναι στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Χονγκ Κονγκ και την Παλαιστίνη. Τα τρία αυτά ματς είναι από τις 14 έως τις 23 Ιανουαρίου με το Ιράν να έχει δεδομένα πολλές πιθανότητες να είναι στους «16» με τα παιχνίδια εκεί να διεξάγονται από 29 έως 31 Γενάρη.

Ακολούθως στις 2-3 Φλεβάρη είναι τα προημιτελικά με το Ιράν να θυμίσουμε πως στη διοργάνωση του 2019 έφθασε στα ημιτελικά, ενώ το 2015 έπαιξε στα προημιτελικά.

Έτσι από τη στιγμή που τόσο ο Χατζισαφί όσο και ο Μοχαμάντι είναι ενεργά μέλη της Εθνικής, με τον πρώτο, μάλιστα, να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, η ΑΕΚ θα στερηθεί και τα δύο αριστερά μπακ της για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αμφότεροι είναι οι δύο αριστεροί μπακ της ΑΕΚ, ενώ τρίτος λογίζεται ο Πήλιος που δεν έχει παίξει ακόμη σε επίσημο παιχνίδι με την Ένωση και αποκτήθηκε φέτος από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό σημαίνει πως ο Ματίας Αλμέιδα ή θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο με τον νεαρό Έλληνα αμυντικό ώστε να τον έχει έτοιμο ή θα πρέπει να δημιουργήσει κάποιο… τρικ για το αριστερό άκρο της άμυνας.