AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μπαλτάκος βγάζει στη… σέντρα τον Μπένετ για Έλληνα διαιτητή στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σε σχέση με τους ορισμούς των αξιωματούχων διαιτησίας στα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της SL1.

«Ο κ. Μπένετ για τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ της Δευτέρας 25/9 έχει ορίσει Έλληνα Διαιτητή. Ο κ. Μπένετ, παρά την προσπάθειά μου για την πρόσκληση ξένων διαιτητών στα ντέρμπυ, παρά την αντίστοιχη ενασχόληση και ενέργεια του Προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν, παρά την εκπεφρασμένη άποψη όλων των εμπλεκομένων στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν όρισε ξένο διαιτητη ούτε στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ ούτε στο ντέρμπυ της ερχόμενης Δευτέρας.

Για τον λόγο αυτό, συγκαλώ την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, με θέμα: Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ».

H πλευρά της ΑΕΚ με διαρροή της τονίζει πως έχουν φτάσει στα αυτιά της ΠΑΕ πως δρομολογείται ορισμός Έλληνα διαιτητή για την Δευτέρα και αυτό-όπως τονίζει-βρίσκει κάθετα αντίθετους τους κιτρινόμαυρους που περιμένουν να ισχύσουν όσα έχουν συμφωνηθεί για τα ντέρμπι με τους υπόλοιπους «μεγάλους».

Σημειώνεται πως στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό ορίστηκε ξένος διαιτητής elite (ο Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας) με παρέμβαση του ίδιου του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ παρότι ο τελευταίος είχε μεσολαβήσει για να έρθει ξένος και στο ΠΑΟΚ-Άρης, τελικά ορίστηκε ο Έλληνας Παπαπέτρου.