AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Νέος προπονητής της ΑΕΚ ο Ντράγκαν Τζούκιτς!

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ντράγκαν Tζούκιτς. Ο 61χρονος (09/08/1962) πολύπειρος Σέρβος προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ του Συλλόγου.

Ο Ντράγκαν Tζούκιτς αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη, έχοντας κάτσει στον πάγκο κορυφαίων συλλόγων, όπως οι Ερυθρός Αστέρας, Πικ Ζέγκετ (Ουγγαρία), Βαρντάρ (Σκόπια), CSM Βουκουρέστι (Γυν. Ομάδα-Ρουμανία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ταταμπάνια (Ουγγαρία), αλλά και εθνικών ομάδων, όπως της Ελβετίας, των Σκοπίων, του Ισραήλ, του Μαυροβουνίου κ.α.

Έχει οδηγήσει τη Βαρντάρ στο νταμπλ και στην 4άδα του EHF CWC, την Πικ Ζέγκετ στους «8» του EHF Cup και στο Πρωτάθλημα, ενώ αναδείχθηκε Κυπελλούχος με Μακάμπι και CSM Βουκουρέστι. Με τη γυναικεία ομάδα του Βουκουρεστίου έφτασε στα Προημιτελικά του Champions League. Οδήγησε την Εθνική Μαυροβουνίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018.

Έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος νεότερος προπονητής της Γιουγκοσλαβίας, προπονητής της χρονιάς στην Ουγγαρία και τη Σερβία, καθώς και προπονητής του αιώνα στο Αλεξάντροβατς της Σερβίας.

Από το 2014 είναι κάτοχος του διπλώματος Pro Licence στην προπονητική από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, που αποτελεί και την υψηλότερη άδεια για έναν προπονητή, ενώ είναι λέκτορας της EHF. Είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής με master στο coaching.

Ο Ντράγκαν Τζούκιτς δήλωσε στο aek.gr: «Πρώτα από όλα έχω να πω μόνο καλά λόγια και να εκφράσω το σεβασμό μου σε όλα όσα πέτυχε ο Αλέξης Αλβανός τα τελευταία χρόνια, τόσο ως πρώτος προπονητής όσο και ως μέλος του τεχνικού τιμ. Του βγάζω το καπέλο και του εύχομαι καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας του. Έχει δώσει τόσα πολλά στο ελληνικό χάντμπολ και πραγματικά πιστεύω ότι θα συνεχίσει να προσφέρει σε αυτό. Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια, η σεζόν μόλις ξεκίνησε. Οι επόμενοι στόχοι είναι μπροστά μας και κάθε παιχνίδι θα είναι ένα τεστ για το ποιοι είμαστε ως ομάδα και από τι υλικό είμαστε φτιαγμένοι. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε καλύτεροι ως ομάδα και μπορούμε να είμαστε πιο ισχυροί αν βαδίζουμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση: διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες, φίλαθλοι. Ξέρω που έρχομαι και τι υπάρχει μπροστά μας, αλλά πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά».