AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μελισσανίδης: Ο Κώστας Τερζάκης κάνει μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής στη συναυλία δρώμενο Ιωνία

Στις 7 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο αναμένεται να διεξαχθεί η συναυλία «ΙΩΝΙΑ-ΠΥΛΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» με τη συμμετοχή του εκφωνητή της “Αγιά Σοφιάς”, Κώστα Τερζάκη.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, σχολίασε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των νταμπλούχων Ελλάδος την παρουσία του Τερζάκη στη συναυλία, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Ο Κώστας κάνει μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, η αποτύπωση της οποίας, στη συναυλία-δρώμενο που θα δούμε το Σάββατο 7 του Οκτώβρη στο Ηρώδειο, είμαι σίγουρος πως θα γράψει ιστορία».

Το μήνυμα του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ για τη συναυλία:

«Οι μνήμες και η κληρονομιά των Αλησμόνητων Πατρίδων μας, ποτέ δεν θα σταματήσουν να αποτελουν πηγή έμπνευσης. Ειδικά για όλους όσοι είμαστε απόγονοι προσφύγων, αλλά και συνολικά για τον Ελληνισμό. Ο Κώστας Τερζάκης έρχεται να μας το αποδείξει αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Έναν αιώνα πλέον μετά την τραγωδία του ξεριζωμού, ο Κώστας κάνει μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, η αποτύπωση της οποίας, στη συναυλία-δρώμενο που θα δούμε το Σάββατο 7 του Οκτώβρη στο Ηρώδειο, είμαι σίγουρος πως θα γράψει ιστορία. Ας είμαστε όλοι εκεί».

Η ανακοίνωση της AEK:

«Ενας δικός μας άνθρωπος, ένας άνθρωπος της ΑΕΚ, θα είναι το άλλο Σάββατο ένα από τα κεντρικά πρόσωπα μιας βραδιάς μνήμης και τιμής για τον Προσφυγικό Ελληνισμό. Ο πολυπράγμων Κώστας Τερζάκης, ο εκφωνητής της OPAP ARENA στους αγώνες της ομάδας μας, είναι ο στιχουργός των 23 τραγουδιών που θα ακουστούν στη συναυλία με τίτλο «ΙΩΝΙΑ-ΠΥΛΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» στις 7 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μουσικό ταξίδι από το 1922 μέχρι σήμερα με 23 καινούργια τραγούδια, τα οποία αποτελούν ύμνο στην τιμή, στις θυσίες, στην υπερηφάνεια και στα επιτεύγματα των ξεριζωμένων προγόνων μας, τραγούδια που γεφυρώνουν αυτά τα 101 χρόνια και «μιλούν» στην καρδιά και στην ταυτότητά μας. Σε αυτά τα 23 τραγούδια σε σύνθεση του Θάνου Γεωργούλα περιλαμβάνεται και η αγαπημένη «Νέα Φιλαδέλφεια» που την ακούμε στην OPAP ARENA με τη φωνή του Κώστα Μακεδόνα.

Δεν θα είναι μια βραδιά πόνου και θρήνου για τις πατρίδες που αφήσαμε πίσω. Θα είναι μια νοσταλγική αναδρομή στο χρονικό της νέας ζωής που άρχισαν οι πρόσφυγες του ’22 στα χώματα της μάνας Ελλάδας. Και κομμάτι αυτής της ζωής και δράσης είναι και η ΑΕΚ, το σωματείο που εδώ κι έναν αιώνα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της Προσφυγιάς.

Η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Ακης Δείξιμος θα είναι οι ερμηνευτές των τραγουδιών. Συνολικά 137 καλλιτέχνες θα βρεθούν στη σκηνή του Ηρωδείου, σε ένα δρώμενο με σύγχρονη και μοντέρνα προσέγγιση που κρατά άσβεστη τη μνήμη εκατομμυρίων Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Ο Κώστας Τερζάκης, με καταγωγή από το Αϊβαλί από την πλευρά της μητέρας του, υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών και τα κείμενα, ενώ θα ντύσει και την αφήγηση με την αγαπημένη χαρακτηριστική φωνή του.

Εισιτήρια για την εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, μπορεaίτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.more.com/music/ionia-pyli-ston-xrono».