AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Είναι επίσημο: Ο Ιταλός Σότσα “σφυρίζει” το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Έχουμε και επίσημα προπονητή για το ντέρμπι της Δευτέρας μεταξύ Παναθηναϊκού – ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Πρόκειται για τον Ιταλό Σιμόνε Σότσα το όνομα του οποίου είχε γνωστοποιηθεί τις τελευταίες ώρες και σήμερα οριστικοποιήθηκε.

Ο ορισμός, όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, έγινε από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Σταύρο Μάνταλο, ο οποίος, πιθανότατα, θα κάνει τους ορισμούς και της επόμενης αγωνιστικής.

Ο 36χρονος Σότσα, είναι διαιτητής 2ης κατηγορίας της UEFA και σφυρίζει στην Serie A από το 2020, αλλά μόλις φέτος έγινε διεθνής. Στις 12 Σεπτεμβρίου «σφύριξε» στο Ισπανία-Κύπρος 6-0 για τα προκριματικά του Euro 2024, ενώ τον Μάρτιο είχε στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 1-1 για το κυπριακό πρωτάθλημα. Το περασμένο Σάββατο (16/9) διηύθυνε το ντέρμπι μεταξύ Ίντερ και Μίλαν, στο οποίο οι «νερατζούρι» διέλυσαν με 5-1 τους «ροσονέρι». Ο Σότσα υποδείχθηκε ως διαθέσιμος από την UEFA από το βράδυ της Πέμπτης (21/09) και… περίμενε τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αφού ο Μπένετ ήθελε να βάλει ελληνική ομάδα ρέφερι. Σήμερα και μετά από συνέβησαν, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής αποτελεί παρελθόν και έτσι ορίστηκε ο Ιταλός, που φέρνει, μάλιστα, όλη την ομάδα μαζί του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και ο 4ος διαιτητής θα είναι ξένος, αλλά και ο AVAR, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά!

Μόνο ο παρατηρητής διαιτησίας είναι Έλληνας, καθώς ορίστηκε ο Καρατζίκας (Αθηνών).

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)

Βοηθοί: Μπέρτι, Ντελ Τζόβανε (Ιταλία)

4ος: Κολόμπο Αντρέα (Ιταλία)

VAR: Αμπίσο Ροσάριο (Ιταλία)

AVAR: Τζουφέρλο Λούκα (Ιταλία)

Παρατηρητής: Καρατζίκας Αντώνιος