AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Οι μεγάλες και ιστορικές ομάδες μπαίνουν να κερδίσουν, θέλαμε το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για το τελικό 1-1 της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, το σκεπτικό της διαχείρισης του αγώνα, αλλά και τους τραυματίες ενόψει Μπράιτον.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Δικεφάλου:

Για το καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ, το γκολ που βρήκε και τι έφταιξε που έπεσε αγωνιστικά απότομα; Αν οφείλεται στη νοοτροπία ή την κούραση των παικτών;

«Πλέον θα πρέπει να βγάλουμε τη λέξη νοοτροπία εμείς. Πολλές φορές κάποια πράγματα καθιδρύονται και εμείς τα ακολουθούμε. Η νοοτροπία των παικτών είναι ίδια όπως πάντα, γιατί αναγνωρίζουμε όταν κάνουμε λάθη. Μπήκαμε να παίξουμε ένα ντέρμπι, όπως παίζεις ένα ντέρμπι: με όρεξη, ψυχή, ένταση. Ποδόσφαιρο. Βάλαμε τον αντίπαλο στο δικό του μισό. Έναν αντίπαλο που είχε βάλει πολλά γκολ στους δικούς του αντιπάλους. Τον οδηγήσαμε σε λάθη. Μετά το γκολ πέρασαν κάποια λεπτά και όπως πρέπει να κάνει ένας μεγάλος αντίπαλος, όπως ο Ολυμπιακός, έπρεπε να βγει μπροστά για να πάρει την ισοπαλία. Με την κίνησή τους, πήραν τον έλεγχο. Μεταξύ 25’ και 30’ νομίζω ήταν. Εκεί το ματς έγινε πιο ισοδύναμο και η ΑΕΚ έμεινε υπερβολικά πίσω. Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε καποια πράγματα. Η ομάδα έπαιξε με ένταση στο μισό του αντιπάλου. Δεν ήμασταν άνετα με την ισοπαλία. Χρειαζόμασταν γκολ. Κάναμε κάποιες επιθετικογενείς αλλαγές και τελείωσε το ματς ισόπαλο. Σε γενικές γραμμές η ομάδα μου άρεσε, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αρκετοί παίκτες τραυματίες».

Ποια ομάδα άξιζε περισσότερο τη νίκη; Και πώς βλέπει τον φετινό Ολυμπιακό;

«Οσον αφορά το πρώτο ερώτημα είναι δύσκολο να απαντήσω γιατί το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο. Πάντα προσπαθώ να μιλάω για τη δική μας ομάδα και όχι για τον αντίπαλο. Εμείς επιμείναμε γιατί θέλαμε να κερδίσουμε. Όταν κερδίζαμε 1-0 παίρναμε τη μπάλα στα πλάγια και παίζαμε γρήγορα. Εδειχνε ότι η ομάδα θέλει να κερδίσει κι άλλα. Για τον Ολυμπιακό δεν μπορώ να μιλήσω εγώ. Δεν θα ήταν σωστό να πω κάτι. Επικεντρώνομαι στην ΑΕΚ. Η ενέργειά μου είναι εκεί. Οι υπόλοιποι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Για τη φάση του πέναλτι στον Ρότα που το πήρε πίσω μετά ο διαιτητής και αν του είπαν κάτι στα αποδυτήρια;

«Ήταν κάτι που έγινε και πέρασε. Μου φάνηκε σημαντικό, ότι αυτός ο διαιτητής απόψε πήγε στο VAR. Είναι ο ίδιος διαιτητής που σε άλλο παιχνίδι δεν είχε πάει στο VAR σε χτύπημα που είχε δεχθεί ο Ρότα (σ.σ. εννοεί το περσινό ματς με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ στη Λεωφόρο). Είναι υπέρ του διαιτητή που τώρα πήγε στο VAR. Δεν το έχω δει ακόμα. Πιστεύω στην καλή θέληση του διαιτητή. Είναι καλό που πήγε στο VAR».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάση στο δεύτερο ημίχρονο κι αν βελτιώνεται η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας;

«Μελετούμε το ποδόσφαιρο. Από τη μία πλευρά μένω ήσυχος και ήρεμος γιατί η ομάδα προσπάθησε να παίξει αυτό που ξέρει. Ήταν κάποια λεπτά που είναι φυσιολογικό σε μία μεγάλη ομάδα να τα έχει. Εμείς είχαμε 10’ – 12’ άσχημα λεπτα, ο αντίπαλος είχε περισσότερα. Επιμένουμε σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Λαμβάνοντας υπόψη το πώς ξεκινάμε και τον αντίπαλο, απ’ αυτή την πλευρά μπορώ να το δεχθώ σχετικά με τη δική μας άμυνα, γιατί ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει πολλά γκολ στα προηγούμενα παιχνίδια του. Δεν του επιτρέψαμε σε πολλά σημεία στον αντίπαλο να κάνει πράγματα. Όταν του το επιτρέψαμε κάναμε. Στην ουσία στο μεγαλύτερο του δευτέρου ημιχρόνου παίζαμε στο μισό του αντιπάλου. Εκεί υπήρξαν φάσεις που δεν δημιουργούσαν σιγουριά. Επίσης η αλλαγή του Βίντα ήταν σημαντική για εμάς. Δεν είναι εύκολο τόσο πολύ να μπεις να παίξεις στόπερ σε ένα ντέρμπι. Αλλά σε γενικές γραμμές τα πήγαν καλά. Κάποιες φορές τα πήγαν καλύτερα. Αλλά δεν δημιουργήθηκε κάτι το ιδιαίτερο».

Αν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι;

«Δύσκολα θα βγάλω εγώ έναν ποδοσφαιριστή για να κάνω την ομάδα μου αμυντικογενή. Αν το κάνω θα είναι σαν να θέλω να προστατεύσω αποτέλεσμα. Κάναμε μία υποχρεωτική αλλαγή (Βίντα). Μία άλλη πιο αμυντικογενής θα μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν αυτή του Γαλανόπουλου, αλλά ήθελα καλύτερο έλεγχο στο κέντρο. Όλες οι άλλες ήταν για να δείξουμε επιθετικό πνεύμα. Ποτέ δεν βάλαμε αμυντικούς πέντε για να κρατήσουμε αποτέλεσμα. Δε σημαίνει ότι κάποια στιγμή δε θα το κάνουμε. Αλλά μέσω μηνύματος θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν στο τρίτο παιχνίδι του πρωταθλήματος μπορώ να πω ότι νιώθω άνετα επειδή η ομάδα μου φεύγει με ισοπαλία, τότε δεν είμαι κατάλληλος γι’ αυτή τη θέση. Οι μεγάλες και ιστορικές ομάδες μπαίνουν για να κερδίσουν. Η πρόθεσή μας ήταν να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτό σκέφτομαι προσωπικά. Μπορεί να κάνω και λάθος. Όταν ένα ντέρμπι τελειώνει 1-1 υπήρξαν ελάχιστες διαφορές που δεν έκαναν τη διαφορά… Μπορεί να υπήρξαν κάποιες διαφορές στην πίεση, τα νούμερα της κατοχής που δεν έκαναν την διαφορά. Άρα είναι εντάξει το αποτέλεσμα».

Για την κατάσταση του Βίντα ενόψει Μπράιτον κι αν θα υπάρχουν κάποιοι από τους τραυματίες στην Αγγλία (Γκαρσία, Πισάρο, Γκατσίνοβιτς);

«Αύριο θα έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο για τον Βίντα. Προερχόταν από ένα χτύπημα στην Εθνική. Ήθελε να παίξει αυτό το ματς και άντεξε 45λεπτά. Όσον αφορά τους υπόλοιπους τρεις, ελπίζω να τους υπολογίζω. Θα τους λείπει ο ρυθμός, αλλά υπάρχουν στιγμές που θέλω να τους υπολογίζω. Είναι σημαντικοί παίκτες για το σύστημά μας»

Για τον Κάλενς;

«Ο Κάλενς ήρθε την Παρασκευή. Ουσιαστικά δεν έχει κάνει ακόμη προπόνηση. Αυτή την ομάδα πάλι δεν θα μπορεί, γιατί θα είμαστε σε ταξίδι. Αύριο και μεθαύριο έχουμε προπονήσεις και όταν επιστρέψουμε θα δούμε σε τι κατάσταση είναι. Δεν θα εχουμε εύκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλός μας σκόραρε τρία γκολ στη Γιουνάιτεντ. Ελπίζω όλοι να είναι διαθέσιμοι».