AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι τρεις κινήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν

Μια σειρά πρωτοβουλιών ξεδιπλώνει σταδιακά η κυβέρνηση και ενώ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την δράση των χούλιγκαν, που προκάλεσαν την φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ.

Μια σειρά ερωτημάτων παραμένουν αναπάντητα και η αντιπολίτευση ασκεί σφοδρή κριτική στους χειρισμούς που έγιναν και ζητά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου.

Από την κυβέρνηση μιλούν για κινήσεις σε τρία επίπεδα :

Συνεχίζεται η έρευνα για την απόδοση ευθυνών, καθώς παρά τις προειδοποιήσεις οι χούλιγκαν κατάφεραν να διασχίσουν την χώρα με αυτοκίνητα και να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια με τα τραγικά αποτελέσματα. Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημείωναν πως ξεκίνησε η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Εντείνονται οι έρευνες για να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί ο δράστης της δολοφονίας. Χθες ο Γιάννης Οικονόμου τηλεφώνησε στον πατέρα του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, που μαχαιρώθηκε θανάσιμα στα σοβαρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας και να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ανοίγει η συζήτηση για τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα οπαδικής βίας. Παρότι το θεσμικό πλαίσιο έχει ήδη αυστηροποιηθεί πλέον πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν ακόμη πιο δραστικά και σκληρά μέτρα για την τιμωρία των δραστών τέτοιων κακουργηματικών πράξεων

Πώς απαντούν τα κυβερνητικά στελέχη στα πυρά της αντιπολίτευσης

Σοβαρά λάθη στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής «βλέπουν» στην κυβέρνηση, που μιλούν για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα. Ταυτόχρονα τα κυβερνητικά στελέχη στέλνουν μήνυμα πως θα αποδοθούν ευθύνες, καθώς γνωρίζουν πως οι πολίτες θέλουν να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και να μην κρυφθούν κάτω από το χαλί τα λάθη που έγιναν. Δεδομένο πάντως είναι πως τα πυρά από την αντιπολίτευση θα συνεχιστούν, καθώς μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων ζητούν απάντηση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου αναγνώρισε πως υπήρξαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν. Μάλιστα στον τομέα της πρόληψης μίλησε για μία τραγική αποτυχία τελείως ξένη με τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ. Απαντώντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης που έθεσαν θέμα παραίτησης σημείωσε πως «δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ αν είχε το ζήτημα να κάνει με πολιτικό σχεδιασμό. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι αστυνομικός για να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν»

«Προφανώς και γίνανε πολύ σοβαρά λάθη στην πρόληψη και στη αποτροπή» ανέφερε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος. Για να επισημάνει πως: «ούτε εγώ ούτε ο κ. Οικονόμου είχαμε ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα». Τόνισε δε πως θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν και προσέθεσε πως στο απυρόβλητο δεν είναι κανείς.

Πηγή: ethnos.gr