AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Να “δαμάσει” τον Πανσερραϊκό θέλει η αποψινή αλλαγμένη ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα από την 2η αγωνιστική της Super League και με πρώτο αντίπαλο τον Πανσερραϊκό απόψε (21:30, Cosmote Sport 1) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Φυσικά στόχος είναι η νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών.

Η εν λόγω αναμέτρηση συνιστά την πρεμιέρα των νταμπλούχων στο νέο πρωτάθλημα, καθώς το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για την 1η αγωνιστική αναβλήθηκε λόγω της ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είχε μεταφερθεί για εκείνη τη μέρα. Στην Ένωσ», προς το παρόν, θέλουν να αφήσουν στην άκρη τον κρίσιμο αγώνα της Τετάρτης (30/8) με την Αντβέρπ, ο οποίος θα κρίνει την πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ την Τρίτη (22/8) ηττήθηκε 1-0 στην Αμβέρσα παρά την καλή της εμφάνιση. Επί του παρόντος, όμως, άπαντες στις τάξεις της είναι συγκεντρωμένοι στο ματς με την ομάδα των Σερρών, ώστε να γίνει με το… δεξί η αρχή στη Λίγκα.

Από την άλλη, ο Πανσερραϊκός αγωνίστηκε στην πρεμιέρα, γνωρίζοντας την ήττα (2-0) από τον Ολυμπιακό στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης». Ωστόσο, τα «λιοντάρια» έδειξαν εξαιρετικά δείγματα γραφής -αγωνιζόμενα και από το 4′ με παίκτη λιγότερο (ενώ είχαν και χαμένο πέναλτι)- αλλά και το ότι μπορούν να αποτελέσουν «σκληρό καρύδι» κόντρα σε κάθε αντίπαλο.

ΜΕ ΡΟΤΕΪΣΟΝ Η ΕΝΩΣΗ

Με αλλαγές θα παραταχθεί η ΑΕΚ σύμφωνα με όσα έχει δοκιμάσει ο Ματίας Αλμέιδα στις προπονήσεις μιας και υπάρχει το ματς της Ευρώπης απέναντι στην Αντβέρπ. Ο Αργεντινός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Βίντα, Χατζισαφί, Άμραμπατ και Τσούμπερ, πέρα φυσικά από τους τιμωρημένους από πέρυσι (σε Ελλάδα και Ισπανία, αντίστοιχα), Ρότα και Πόνσε, τον τραυματία Γκαρσία και τον Στάνκοβιτς που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις. Έξω φυσικά και ο μακροχρόνια τραυματίας, Πάολο Φερνάντες. Ως εκ τούτου, ο Αλμέιδα συμπεριέλαβε στην αποστολή τους νεαρούς Ρόκσον, Λαμαράνα, Πήλιο, Χρυσόπουλο, Ζίνι και Ραντόνια. Μάλιστα, εφόσον αγωνιστεί κάποιος εκ των τεσσάρων πρώτων, θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα.

Σε ό, τι αφορά τους φιλοξενούμενους, οι νεοφώτιστοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με πρόβλημα, καθώς στην τελευταία προπόνηση ο Χατζηστραβός απέκτησε θλαστικό τραύμα στα πλευρά. Από εκεί και πέρα, ο Πάμπλο Γκαρσία δεν μπορεί να υπολογίζει στον Χάγιεκ που αποβλήθηκε κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και στους Κολομπίνο, Μορέιρα και Παντεκίδη που παραμένουν σε στάδιο αποθεραπείας. Επίσης, εκτός αποστολής έμειναν οι Σοφιανός, Καρασαλίδης, Οικονόμου, Τσομπανίδης, Παπαβασιλείου και Ανάκογλου. Αντίθετα, συμπεριλήφθηκε ο νεοαποκτηθείς κεντρικός αμυντικός, Μπέργκστρομ, του οποίου εκδόθηκε το δελτίο.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ

Μια πιθανή 11άδα για την ΑΕΚ μπορεί να είναι η εξής: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ελίασον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Ζίνι, Φαν Βέερτ, Πισάρο.

Από την άλλη πλευρά ο Πανσερραϊκός ενδέχεται να αγωνιστεί με τους Χοβάν, Ντάνκερλαϊ, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Πηλέας, Στάικος, Θυμιάνης, Μούργος, Τομάς, Γούλερι, Άλεξιτς.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας
Α’ βοηθός: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης
Β’ βοηθός: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος