AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα ακόμα βήμα για τ’ αστέρια

Δύο ακόμα παιχνίδια έμειναν για την ΑΕΚ προκειμένου να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Ένα απόψε (22:00, Cosmote Sport 2) κόντρα στην Αντβέρπ στο Βέλγιο κι ένα σε μία εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η αρχή όμως πρέπει να γίνει από το αποψινό ματς στην Αμβέρσα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα μπει στον αγώνα ουσιαστικά με μόλις μία προπόνηση, ύστερα από το παιχνίδι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράγοντας, στον οποίο αναφέρθηκε και ο Αργεντινός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα. Παράλληλα, σχολίασε και την καλοκαιρινή ευρεία επικράτηση (3-0 σε φιλικό 120′) του συνόλου του επί της Αντβέρπ, επισημαίνοντας πως το αποψινό ματς θα είναι διαφορετικό και πως η ΑΕΚ αφενός σέβεται την αντίπαλό της, αφετέρου θέλει να κάνει το δικό της παιχνίδι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τεχνικός των νταμπλούχων Βελγίου και άλλοτε σπουδαίος χαφ, Μαρκ φαν Μπόμελ, ο οποίος εξήρε την Ένωση χαρακτηρίζοντάς τη δύσκολη και έμπειρη ομάδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι κιτρινόμαυροι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, πλην φυσικά εκείνο του Πάολο Φερνάντες, ο οποίος θα μείνει για καιρό στα «πιτς». Μάλιστα, στην αποστολή μπήκε και ο Εσεκιέλ Πόνσε, αντικαθιστώντας τον Τομ Φαν Βέερτ και είναι και αρκετά πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ, ενώ εκτός έμεινε και ο Θεοδόσης Μαχαίρας που δόθηκε δανεικός στον Βόλο.

Από την άλλη, οι Βέλγοι δεν υπολογίζουν στον βασικό τους αριστερό μπακ, Γκαστόν Άβιλα, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άγιαξ. Παράλληλα, εκτός θα είναι και ο Κρίστοφερ Σκοτ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αλχασάν Γιουσούφ. Αμφότεροι χαφ, με τον πρώτο να έχει δημιουργικές ικανότητες και αρμοδιότητες.

Μια πιθανή 11άδα για την ΑΕΚ είναι η εξής: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκαρσία, Τσούμπερ.

Από την άλλη η Αντβέρπ ίσως παραταχθεί με τους Μπιτέζ, Μπατάιγ, Ντε Λάετ, Αλντερβάιρελντ, Βάινς, Εκέλενκαμπ, Βερμέιρεν, Μπαλίκουισα, Κερκ, Γιάνσεν, Οντρέικα.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)
Α’ Βοηθός: Σιρίλ Μουνιέ (Γαλλία)
Β’ Βοηθός: Αλεξίς Ογκέρ (Γαλλία)
4ος διαιτητής: Λούκας Φέντριχ (Σουηδία)
VAR: Φενταγί Σαν (Ελβετία)