AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απαίτηση: Να μην εξαιρεθεί κανένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. από την ΕΔΕ για το φιάσκο

Η δολοφονία του άτυχου 29χρονου Μιχάλη από Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε συνδυασμό την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ και την επιχειρησιακή ανικανότητα που επέδειξαν ανώτεροι αξιωματικοί του σώματος, έχουν ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» για όλους, με την κοινωνία και τους χαμηλόβαθμους αξιωματικούς που για χρόνια γίνονταν μάρτυρες ενός ασύδοτου μηχανισμού, να ζητούν επιτέλους εκκαθαρίσεις, καρατομήσεις και αξιοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό η παραμονή ανώτατων στελεχών που είχαν την ευθύνη λήψης αποφάσεων στις καρέκλες και στα… γαλόνια τους, δεν είναι αποδεκτή. Μοιάζει αδιανόητο, την ώρα που απομακρύνθηκαν τροχονόμοι, να παραμένουν στη θέση τους ο Αττικάρχης, ο βοηθός του ασφαλιάρχη, ο οποίος είχε την ευθύνη της διαχείρισης της κρίσης, καθώς ο διοικητής της ασφάλειας έλειπε με προβλεπόμενη άδεια το επίμαχο διάστημα, οπότε ευθύνη δεν φέρει, οι βοηθοί του Αττικάρχη αλλά και εν τέλει ο αρχηγός του Σώματος ο οποίος εκ θέσεως, εκτός από το να απολαμβάνει τις δάφνες των επιτυχιών, είναι αναγκασμένος να πιει… και το πικρό ποτήρι των αποτυχιών.

Και αυτή η αποτυχία ήταν από τις μεγαλύτερες της ΕΛ.ΑΣ. Εντύπωση παράλληλα προκαλεί, η έλλειψη ευθιξίας από τους εμπλεκόμενους καθώς κανείς δεν αισθάνθηκε το βάρος της ευθύνης και δεν φαίνεται να είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί.

Εν αντίθεση, όπως πληροφορείται το Law and Order, αρκετοί είναι οι αξιωματικοί οι οποίοι αφού… κατακάθισε η σκόνη, σήκωσαν τα τηλέφωνα και ψάχνουν… σωσίβια σε «ισχυρές πλάτες» και γνωριμίες για τα σώσουν τα… γαλόνια τους, χωρίς να σκέφτονται την υστεροφημία τους, αλλά σάμπως θα τους θυμάται κανείς μόλις φύγουν…;

Από αυτήν την ΕΔΕ, δεν πρέπει να λείπει το όνομα κανενός αξιωματικός που εμπλέκεται στο κάζο της Νέας Φιλαδέλφειας, οι επιτελικές θέσεις, έχουν ευθύνες και αξιοπρέπεια, αν δεν μπορούν, να φύγουν…