ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Τραγική αποτυχία» για τα επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη αναγνωρίζει η κυβέρνηση

Συνεχή ενημέρωση για τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον άδικο θάνατο του νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ, μετά από φονική επίθεση που δέχτηκε τη Δευτέρα (7.8.2023) από Κροάτες χούλιγκαν, έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν την Τρίτη σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και διευθυντή του γραφείου του, Γιάννη Μπρατάκο. Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής: απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του φιλάθλου της ΑΕΚ.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν κυρίαρχη η άποψη ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση και πρωτοβουλίες που να μην επιτρέψουν σε κανέναν να εγείρει θέμα ότι δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση και για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά και για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα οπαδικής βίας.

«Έρχονται και άλλες καρατομήσεις…»

Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο newsit.gr προϊδέαζαν ότι εκτός από την αποπομπή των επτά στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα υπάρξουν κι άλλες απομακρύνσεις από την υπηρεσία και μετακινήσεις, αφού πρώτα όμως υπάρξει ενδελεχής έρευνα για τα γεγονότα.

Ήδη χτες ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανέθεσε σε Ανώτατο Αξιωματικό να ερευνήσει την υπόθεση προς όλες τις κατευθύνεις.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα».

«Υπήρξε τραγική αποτυχία. Έγιναν πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha. «Πληροφορίες δεν αξιολογήθηκαν σωστά, κανείς δεν τους σταμάτησε…» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Νωρίς το μεσημέρι είχε ζητήσει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Λάζαρο Μαυρόπουλο την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα ως την παρουσία τους στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή» το μήνυμα του κ. Οικονόμου.

Τι απαντά ο Γ. Οικονόμου για το αίτημα της αντιπολίτευσης για παραίτηση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (Alpha Tv) απάντησε και στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ κ.α. κομμάτων να υποβάλλει την παραίτηση του για τα τραγικά συμβάντα. «Είμαι μόλις 10 ημέρες στη θέση αλλά δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ αν το ζήτημα είχε να κάνει με έναν πολιτικό σχεδιασμό» δήλωσε.

«Ο κάθε υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι αστυνομικός, δεν είναι επιχειρησιακός για να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν ή για να προβάλλει τα αυτονόητα, ότι δεν μπορεί να διανύουν τη μισή Ελλάδα χωρίς να σταματήσουν κάπου» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι ο δρόμος της παραίτησης «θα ήταν ο εύκολος δρόμος» για να αποφύγει την κριτική.

Πηγή: newsit.gr