AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν πήρε μπρος ήταν μια ΑΕΚ να την πιεις στο ποτήρι

Φαν Βερτ, Ζίνι και Κοσίδης σκόραραν τα γκολ της ΑΕΚ στη νίκη επί της Αντβερπ με 3-0 στο δεύτερο φιλικό τεστ προετοιμασίας γλυκαίνοντας τον κόσμο που παρακολούθησε το ματς αλλά και τον Ματίας Αλμέιδα. Η Ένωση ήταν εξαιρετική, δείχνοντας στοιχεία από το περσινό της παιχνίδι και όχι μόνο…

Δημιουργικά η ΑΕΚ στο πρώτο 20λεπτο δεν είχε να παρουσιάσει κάτι… Προσπαθούσε να χτίσει το παιχνίδι της από την άμυνα με συνεχείς πάσες, χωρίς ωστόσο μεγάλη επιτυχία. Και πέντε λεπτά αργότερα έφθασε η στιγμή για την ΑΕΚ να κάνει για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στο ματς με σουτ του Τσούμπερ. Έτσι το πρώτο 30λεπτο έληξε χωρίς σκορ.

1-0 ΜΕ ΦΑΝ ΒΕΕΡΤ

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα όμως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έβαλε μπροστά τις μηχανές. Η Αντβέρπ είχε πολύ καλή στιγμή στο 33′ έπειτα από λάθος του Βίντα. Οι Βέλγοι έτρεξαν στο τρανζίσιον με τον Γκίρανο να πλασάρει εξαιρετικά και την μπάλα να περνά μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν με εξαιρετικό σουτ του Χατζισαφί που πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία στο 44′ με τον Τσούμπερ. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός βρέθηκε στο σωστό σημείο, σούταρε με το αριστερό με τον Μπουτέζ να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση και να απομακρύνει. Η ΑΕΚ στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου 30λεπτου είχε σαφέστατα καλύτερη εικόνα ειδικά δημιουργικά παρουσιάζοντας στοιχεία από το περσινό της παιχνίδι. Στο 51′ ο Στάνκοβιτς αντέδρασε σωστά στο σουτ του Γιάνσεν που κόντραρε και πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα της Ένωσης, με την ΑΕΚ να φθάνει στο γκολ στο 56′ με τον Τομ Φαν Βέερτ. Ο Άμραμπατ πάσαρε στον Τσούμπερ, ο Ελβετός σέρβιρε στον Ολλανδό φορ της ΑΕΚ που με καλό τελείωμα έκανε το 1-0 για την Ένωση που ήταν εμφανώς ανεβασμένη και βελτιωμένη.

ΤΟ ΓΚΟΛ-ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΖΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΙΔΗ

Στο τρίτο 30λεπτο ο Ματίας Αλμέιδα πήρε την απόφαση να αλλάξει όλη την ομάδα και άμεσα έφτασε στο 2-0. Εξαιρετική μακρινή μπαλιά του Σιντιμπέ, ο Ανκολέζος κατέβασε όμορφα και πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 2-0. H AEΚ έλεγχε, πλέον, το ματς και στο 82′ άγγιξε το τρίτο γκολ. Ζίνι-Κοσίδης συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο Αφρικανός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ. Βάσει εικόνας φαινόταν πως το 3ο γκολ ήταν θέμα χρόνου για την ΑΕΚ και έτσι συνέβη. Ο Κοσίδης εκμεταλλεύτηκε το καταπληκτικό σερβίρισμα του Μάνταλου και με πλασέ στην κλειστή γωνία έκανε το 3-0.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ

Παρά το 3-0 στο τελευταίο 30λεπτο η ΑΕΚ δεν χαλάρωσε. Αντιθέτως συνέχισε να ελέγχει το ματς και λίγο έφτασε να πετύχει και τέταρτο τέρμα. Στο 113′ ο Μαχαίρας έχασε πέναλτι που κέρδισε ο η Ένωση σε χέρι αμυντικού της Αντβέρπ έπειτα από σέντρα του Πήλιου. Έτσι το 3-0 έμελλε να μείνει έως το τέλος του ματς.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ, Φαν Βέερτ.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο τρίτο ημίωρο: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Ρόκσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μαχαίρας, Ζίνι, Λαμαράνα, Κοσίδης, με τον Πήλιο να περνά στη θέση του Μάνταλου στο 4ο 30λεπτο.