AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φαν Βέερτ: Η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσουμε μαζί

Σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Τομ Φαν Βέερτ στο ολλανδικό Μέσο «voetbalzone» μίλησε για το μέλλον του στην ΑΕΚ, τονίζοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την απόκτησή του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Άμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία, ενώ αναφέρθηκε τόσο στον χρόνο συμμετοχής του στην Ένωση, όσο και στην ατμόσφαιρα της “Αγιά Σοφιάς”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο επιθετικός της ΑΕΚ:

Για τον Άμραμπατ: «Είναι φυσικά πάντα ωραίο να μιλάς την ίδια γλώσσα και να έχεις κάποιον με κοινό υπόβαθρο. Ακόμα κι αν δεν ήταν Ολλανδός, θα το απολάμβανα. Ήμουν πολύ χαρούμενος που ήταν εδώ, γελάσαμε πολύ μαζί. Γι’ αυτό και εγώ σκέφτομαι ότι είναι κρίμα που μάλλον θα φύγει, ήταν καλός συμπαίκτη. Σίγουρα εκτιμάται πολύ από συλλόγους της Ολλανδίας. Μπορεί να είναι 36, αλλά εξακολουθεί να είναι σε εξαιρετική φόρμα. Είναι γρήγορος, δυνατός και έχει εξαιρετική εικόνα».

Για τον Λιβάι Γκαρσία: «Έκανε μια υπέροχη σεζόν και έχει σκοράρει πολλά γκολ. Ο Λιβάι άλλαξε θέση και τώρα παίζει σέντερ φορ. Στην Άλκμααρ ήταν ακόμα νέος, αλλά εδώ στην ΑΕΚ μπόρεσε πραγματικά να εξελιχθεί. Νομίζω ότι είναι έτοιμος να κάνει μία κίνηση. Αυτή η αλλαγή θέσης λειτούργησε καλά, αλλά ήταν λίγο μειονέκτημα. Άρχισε να παίζει εκεί ως λύση έκτακτης ανάγκης και τελικά τα πήγε τόσο καλά που του επέτρεψαν να μείνει όταν μπήκα στο κλαμπ».

Για τον χρόνο συμμετοχής του στην ΑΕΚ: «Ήταν δύσκολο γιατί είχα διαφορετικό ρόλο από ό,τι στον Βόλο, γιατί ως ποδοσφαιριστής θέλεις πάντα να παίζεις περισσότερο. Από την άλλη, έχασα πολλά παιχνίδια σε μια σημαντική φάση της σεζόν λόγω τραυματισμού, οπότε ξέρω τι προκαλεί η έλλειψη χρόνου. Όταν παίζεις σε μια ομάδα που τρέχει, είναι λογικό ο προπονητής ότι δεν πρόκειται απλά να αλλάξει. Ευτυχώς έκανα εντύπωση στα λεπτά που έπαιξα, κάτι που φαίνεται και στον μέσο όρο των τερμάτων μου. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξω πολύ περισσότερο την επόμενη σεζόν. Γι’ αυτό είμαι εδώ, τώρα δουλεύουμε σκληρά για να ξεκινήσουμε τη σεζόν σε κορυφαία φόρμα. Μπαίνουμε στο Champions League, οπότε θα είναι υπέροχη η εμπειρία. Ανυπομονώ να παίξω επιτέλους στην Ευρώπη».

Για τη φιέστα και την ατμόσφαιρα στην OPAP Arena: «Το απόλαυσα πολύ. Η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά υπέροχη και στο νέο μας γήπεδο που λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά γήπεδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, είναι φανταστικά. Από αυτή την άποψη, είναι χαρά κάθε εβδομάδα να μπορώ να παίζω εδώ. Γύρω από το παιχνίδι του πρωταθλήματος, 100.000 άτομα έδωσαν το παρών στο γήπεδο, ενώ χωράει περίπου 33.000 θεατές. Αυτό τα λέει όλα, φυσικά».

Για το μέλλον του: «Επειδή θα παίξουμε στην Ευρώπη, έρχονται πολλά παιχνίδια. Αν παραμείνω σε φόρμα, θα παίξω περισσότερα παιχνίδια από την περασμένη σεζόν. Ανυπομονώ να δείξω τον εαυτό μου σε διεθνές επίπεδο. Θα ξεκινήσουμε από τον τρίτο προκριματικό γύρος του Champions League, οπότε ελπίζουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε. Η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει μαζί μου, κάτι που είναι πάντα ωραίο να γνωρίζεις. Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, αλλά δεν περιμένω να κάνω άλλη μεταγραφή. Θέλω να δείξω τον εαυτό μου εδώ για μια πλήρη σεζόν πρώτα».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ολλανδία: «Η πόρτα της Ολλανδίας είναι φυσικά πάντα ανοιχτή. Ίσως όχι για την επόμενη σεζόν, γιατί δεν σχεδιάζω τόσο πολύ, αλλά νομίζω ότι θα ήταν ωραίο να επιστρέψω στην Eredivisie. Προς το παρόν ζω σε ένα ωραίο μέρος και είμαι καλά στην ΑΕΚ. Μπορώ να μείνω λίγο εδώ. Από την άλλη τα πράγματα κυλούν γρήγορα στο ποδόσφαιρο. Αν πρέπει να παίξω κάπου αλλού, η Ολλανδία είναι πάντα μια επιλογή».