AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Νέος προπονητής της ΑΕΚ ο Πλάθα

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει για να γνωστοποιηθεί το deal μεταξύ ΑΕΚ και Χοάν Πλάθα. Η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ τα βρήκε σε όλα με τον 60χρονο Ισπανό κόουτς ο οποίος έγινε πασίγνωστος ως προπονητής για τρία χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και στη Μάλαγα.

Ο Πλάθα πήρε  τις εγγυήσεις από τον Μάκη Αγγελόπουλος και ήδη ξεκίνησε το σχεδιασμό για την απόκτηση ξένων παικτών. Για την ώρα η Βασίλισσα έχει προχωρήσει στην απόκτηση των Καράμπελα, Χατζηδάκη και Νετζήπογλου.

Ο Χοάν Πλάθα είναι ένας προπονητής με βαρύ βιογραφικό και πλούσια εμπειρία από την Ισπανική λίγκα και όχι μόνο αφού έχει καθοδηγήσει στην Ευρωλίγκα και ομάδες εκτός Ισπανίας.

Έχει προπονήσει κορυφαίους συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης (2006-09), έχει προπονήσει για μία πενταετία την Ουνικάχα Μάλαγα (2013-18), ενώ τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ρεάλ Μπέτις.

Ο Χοάν Πλάθα Ντουράν είναι γεννημένος στις 26 Δεκεμβρίου του 1963 και είναι επαγγελματίας προπονητής από νεαρή ηλικία ξεκινώντας από μια σχολή μπάσκετ που ίδρυσε ενώ μπήκε στην κεντρική σκηνή με την Μπανταλόνα για να ακολουθήσει μια 25ετη περίοδος στο πιο υψηλό επίπεδο. Εκτός Ισπανίας πέρασε από τον πάγκο της Ζαλγκίρις και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης παίζοντας στην Ευρωλίγκα και με τις δύο αυτές ομάδες.