AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Ήττα με σοβαρά διαιτητικά λάθη και… όλα για το πρωτάθλημα μαζί με τον λαό της

Αν και έφτασε μία ανάσα από τη νίκη, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 27-25 από τον Ολυμπιακό ΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή στο πλαίσιο του 4ου Τελικού της Handball Premier, με τη σειρά να μεταφέρεται στο «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ.

Οι δύο ομάδες μετράνε από δύο νίκες και ο τίτλος θα κριθεί σε 5ο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην έδρα της ΑΕΚ την Τετάρτη 31 Μαΐου. Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού πιστοποίησε και στον 4ο Τελικό ότι έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της, έπαιξε ωραίο χάντμπολ, και έφτασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει τον τίτλο μέσα στην Ηλιούπολη. Αν και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 6 τέρματα (23-17), 15′ πριν το φινάλε, πλησίασε στο γκολ (24-23, 25-24, 26-25) και διεκδίκησε τη νίκη. Μάλιστα, με το σκορ στο 26-25 και ενώ έμενε 1′ για το φινάλε, οι διαιτητές καταλόγισαν πέναλτι σε επαφή του Παπαδιονυσίου με τον Καραμπουρνιώτη.

Βέβαια, αυτή δεν ήταν η μόνη απόφαση των δύο διαιτητών που ήταν λανθασμένη, καθώς σε πολλές αποφάσεις τους οι διαιτητές έκριναν λάθος, μη καταλογίζοντας πεντακάθαρα φάουλ υπέρ της «Ένωσης», δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αιφνιδιασμού για την αντίπαλη ομάδα, με αποκορύφωμα δύο εξόφθαλμα πέναλτι πάνω σε Μαντάλινιτς και Ηλιόπουλο στο β’ ημίχρονο.

Όλη η ΑΕΚ «βράζει» με τη διαιτησία που αντιμετώπισε στο Κλειστό της Ηλιούπολης που επί 60′ «έπαιζε» έδρα, δείχνοντας για πολλοστή φορά μέσα στη σεζόν και για πολλοστή φορά κόντρα στο συγκεκριμένο αντίπαλο εχθρικό πρόσωπο.

Για ακόμα μία φορά, παράλληλα, η ομάδα της ΑΕΚ έγινε μάρτυρας βίαιης επίθεσης από τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Με την κόρνα της λήξης, εκτοξεύθηκαν δεκάδες μπουκάλια κατά των παικτών της ομάδας μας, προκαλώντας έτσι σοβαρό εκνευρισμό σε όλους.

Πλέον, άπαντες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ στρέφουν την προσοχή τους στον Τελικό των Τελικών όπου με τη βοήθεια του κόσμου θα τα δώσουν όλα για τον τίτλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με σωστές επιθέσεις και διαδοχικά γκολ (1-0, 2-1, 3-1, 4-4). Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 3 τέρματα (7-4), εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της ΑΕΚ στην επίθεση. Ο Αραμπατζής με δύο γκολ μείωσε σε 7-6, ενώ σταδιακά οι «κιτρινόμαυροι» έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (11-11). Με σερί 3-0 οι Πειραιώτες έφτασαν στο 14-11, ο Ρογκούλσκι με πέναλτι μείωσε σε 14-12, αλλά τα τελευταία 5′ του πρώτου μέρους η ΑΕΚ έμεινε χωρίς γκολ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 16-12.

Ηλιόπουλος και Αραμπατζής έδωσαν μεγάλες επιθετικές λύσεις για την ΑΕΚ, που πλησίασε μέσα σε 7′ στο σκορ στα δύο τέρματα (18-16). Ο Αλμέιδα με ωραία κίνηση στο πίβοτ σημείωσε το 19-17, ενώ ο Άρσιτς πρόσθεσε άλλη μία μεγάλη επέμβαση στην εμφάνισή του. Ωστόσο, οι άστοχες επιθέσεις έδωσαν την ευκαιρία στους Πειραιώτες που μέσα σε 7′ έφτασαν στον 23-17 (44:45). Στην αφλογιστία της ΑΕΚ τέλος έβαλε ο Μαντάλινιτς με ωραίο σουτ (23-18), ενώ ο Ηλιόπουλος έριξε τη διαφορά στα 4 τέρματα (23-19, 24-20). Με την είσοδο του Κεδέρη η ΑΕΚ απείλησε περισσότερο από τα εξτρέμ, με τον τελευταίο να σκοράρει για το 24-21 και τον Παπαδιονυσίου να κερδίζει τον αντίπαλο γκολκίπερ από κοντά για το 24-22 (50:50). Ο Μάτσκεβιτς πραγματοποίησε δύο μεγάλες αποκρούσεις, όμως ο Αραμπατζής ευστόχησε μόνο μία φορά, με την ΑΕΚ να πλησιάζει στο γκολ (24-23), αλλά να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν για το 25-23, ενώ ο Κεδέρης αν και έχασε τετ α τετ, σκόραρε στο 57:16 για το 25-24. Οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα (26-24), ο Τσέπιτς σκόραρε για το 26-25 και η ΑΕΚ κυνηγούσε μία καλή άμυνα στα τελευταία 1:30. Η άμυνα βγήκε, μιας και η επίθεση των γηπεδούχων σταμάτησε στο δοκάρι, ο Καραμπουρνιώτης έγινε κάτοχος της μπάλας και αστόχησε, αλλά οι δύο διαιτητές καταλόγισαν πέναλτι στην άμυνα του Παπαδιονυσίου!!! Το πέναλτι έγινε γκολ, το 27-25 δεν άλλαξε, καθώς ο Μαντάλιντις δεν ευστόχησε στην εσχάτη των ποινών και οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν την Τετάρτη.

Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή – ΑΕΚ 27-25ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Νίκος Γραμματικός): Κοτανίδης, Νιοκάς 5, Καραμπουρνιώτης 3, Παπαβασίλης 4, Κανδύλας, Μπάγιος 1, Παπαδόπουλος 4, Δομπρής 2, Mπουρζέ, Πασσιάς, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα, Οστρούτσκο 4, Γκράτζαν 1, Μιχαηλίδης, Μπάουερ.
ΑΕΚ (Αλέξης Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 5, Τικ 1, Ζίβκοβιτς, Μαντάλινιτς 4, Νικολαϊδης, Τσέπιτς 1, Αλμέιδα 2, Ηλιόπουλος 5, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης, Άρσιτς, Σόκολιτς, Ρογκούλσκι 2, Λέμος 2, Κεδέρης 2.