ΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΕΚ που δεν συμβιβάζεται και δεν σου δίνει δικαίωμα να στεναχωρηθείς

Πολύ περίεργες αλλαγές στην ενδεκάδα. 4 παίκτες με ίωση, τι να κάνουμε θα κάτσουμε να το υποστούμε. Το σύστημα δεν άλλαξε αλλά κάπου αιφνιδιάσθηκαν όλοι. Και γίνανε και καχύποπτοι κι άρχισαν τα γνωστά σενάρια.

Δεν είδαμε όμως τίποτα ύποπτο στο γήπεδο. Η ΑΕΚ μπήκε με το γνωστό στυλ της και στην κυριολεξία κατάπιε τον αντίπαλο. Μετά το τρομερό επιθετικό της πρεσάρισμα, που της απέφερε ένα δοκάρι, έχασε και τον Ρότα. Κι άλλο σοκ κοινώς, ειδικά όταν είδαμε να μπαίνει ο Πινέδα. Εν πάση περιπτώσει, μην λέμε πολλά.

Η ομάδα ήταν πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο και προσπαθούσε να δημιουργήσει με πολύ ορθολογισμό και όσο το δυνατόν λιγότερη βιασύνη. Γέμιζε τους χώρους με το τρέξιμο της κι άρχισε να ψάχνει τις κόντρα επιθέσεις. Επιθέσεις που εγώ έβλεπα ότι σκορπούσαν κάποιο φόβο στους παίκτες της αλογοτροφής. Κάπως έτσι ήρθε και δεύτερο δοκάρι, ενώ σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει κι ο Γκαρσία, προσπαθώντας να καλύψει τους ελλειμματικούς Γκατσίνοβιτς και Ελίασον.

Ήταν ένα πρώτο μέρος με πολλές δυνατές μονομαχίες, και σχετικά καλό ρυθμό. Η ΑΕΚ κράτησε την παράδοση με τις πολλές χαμένες τελικές και τα πολλά πατήματα στην αντίπαλη περιοχή. Ο αντίπαλος από την άλλη μεριά, απείλησε με μία στατική φάση την οποία απέκρουσε ο Αθανασιάδης. Το πρώτο μέρος που τακτικά μάλλον δεν πήγε όπως είχαν σχεδιάσει οι δύο προπονητές, αλλά μας προσέφερε μια εικόνα ντέρμπι με σαφώς ανώτερη την ΑΕΚ, που έβγαζε φωτιές μπροστά. Ένα πρώτο μέρος, που είχε κορυφαίους τον Μουκουντί, τον Χατζησαφί και τους δύο επιθετικούς μας, χωρίς να υπάρχει και κάποιο συγκεκριμένο παράπονο από τους υπόλοιπους. Φυσικά η ενδεκάδα χρειαζόταν κι άλλες διορθώσεις αλλά…

Ήρθαμε στο αλλά, που ήταν το δεύτερο ημιχρόνιο. Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο. Μπορεί στο σκορ, μπορεί στις στατιστικές, χίλια μπορεί. Το βασικό είναι ότι η καχυποψία πήγε περίπατο και το ντέρμπι, εξελίχθηκε κανονικά. Η ΑΕΚ ήταν και πάλι καλύτερη σε σχέση με τις τελικές της και το παιχνίδι που θέλησε να παίξει. Ήταν η καλύτερη άμυνα απέναντι στην καλύτερη επίθεση, που μοιράστηκαν τα πάντα. Τους βαθμούς αλλά και τις εντυπώσεις. Πάντα οι βαθμοί πάνε στην άμυνα και οι εντυπώσεις στην επίθεση.

Εγώ θεωρώ ότι ο Αλμέιδα καθυστέρησε στις αλλαγές του. Οι οποίες όμως αλλαγές, δεν προσέφεραν και τίποτα. Εξαιρώ φυσικά τον Πινέδα, που πέρασε με το σπαθί του, στην πρώτη τριάδα διακριθέντων. Από εκεί και έπειτα, ο προπονητής μας έκανε τα πάντα για να πάρει το παιχνίδι. Αυτούς είχε, αυτούς έβαλε. Κι αυτοί που έπαιξαν, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, συνέβαλαν στην περηφάνια μας για την ομάδα μας. Εντάξει δεν έγινε νίκη. Είναι πολύ σημαντικό ότι η λεωφόρος απέπνεε μια ηττοπάθεια από ένα σημείο και μετά. Ένα φόβο και καμία πίστη για την ομάδα της.

Το κέντρο ελέγχθηκε πλήρως. Οι μονομαχίες κερδήθηκαν σχεδόν όλες. Δεν θυμάμαι συγκεκριμένο κίνδυνο για το τέρμα μας. Το ρόστερ μας έπαιξε όσο μπορούσε απέναντι σε έναν αντίπαλο, που στόχος του ήταν να μην παίξει, να μην ανεβάσει τον ρυθμό και να μην εκτεθεί. Αν θέλω να αυτομαστιγωθώ, μπορώ να πω ότι τις μικρές ομάδες πρέπει να τις κερδίζεις. Τι να κάνουμε; Χωρίς σέντερ φορ, δεν είναι εύκολο.

Εγώ είδα και σήμερα ανδρική ομάδα και περίσσιο πάθος. Είδα την ΑΕΚ που ήθελε και δεν μπόρεσε για κάποιες λεπτομέρειες. Είδα ανάπτυξη από τον άξονα και από τα πλάγια. Είδα τρομερές κινήσεις προσαρμογής σε τακτική, τόσο ομαδικά όσο ατομικά. Και είδα την ΑΕΚ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΑ. ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ. ΑΥΤΗΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ.

Κι αυτό είναι το πιο σπουδαίο για κάθε Αεκτζή. Το ρόστερ μας, το τεχνικό επιτελείο μας και αυτή η εντύπωση που άφησε : Να παραδέχεται ο ΠΑΟ ότι ήμασταν καλύτεροι και ότι απλά έπαιξαν για να μην χάσουν. Μα δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηδονή από αυτήν, μαζί με την προσδοκία ότι οι λεπτομέρειες αυτές θα διορθωθούν το καλοκαίρι.

Συγχαρητήρια σε όλους και …….

ΖΗΤΩ Η ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ.

Υγ. Η διαιτησία ήταν μακριά από την έδρα. Εγώ την είδα φιλική. Σίγουρα υπήρξε λάθος στην φάση του Ρότα ( κίτρινη ) και σίγουρα ο Μουκουντί προστατεύθηκε στην δεύτερη κίτρινη.