AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελίασον: Το μεγαλύτερο πράγμα που έχω ζήσει στην καριέρα μου αυτό το πρωτάθλημα

Ενθουσιασμένος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Νίκλας Ελίασον.

Ο Σουηδός μίλησε στην πατρίδα του και την ιστοσελίδα Fotbollskanalen, τονίζοντας επίσης, ότι η ΑΕΚ θέλει να πάρει και το Κύπελλο: «Ήταν φανταστικά. Ήταν φανταστική εμπειρία να κερδίσεις το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και θα έπρεπε να ήσουν εκεί για να αντιληφθείς πόση σημασία είχε αυτό στους ανθρώπους εδώ, όλοι όσοι είναι κομμάτια της ΑΕΚ και παρακολουθούν την ΑΕΚ. Είναι αναμνήσεις για μια ζωή, μια φανταστική εμπερία».

«Είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επιστρέψαμε στο αεροδρόμιο της Αθήνας από τη Θεσσαλονίκη. Τότε 5.000 οπαδοί της ΑΕΚ ήταν εκεί, αν και ήταν 4 τα ξημερώματα Τρίτης. Μας υποδέχτηκαν, μας έδειξαν την εκτίμησή τους και μας συνόδεψαν μέχρι το προπονητικό κέντρο. Μετά συνεχίστηκε με την εκπληκτική στήριξη και την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι. Ήταν 35.000 οπαδοί στο γήπεδο και τουλάχιστον άλλοι τόσοι απέξω».

Για τα καπνογόνα στην έναρξη του αγώνα με τον Βόλο, είπε: «Αν δεν έχεις βρεθεί σε ντέρμπι στην Αθήνα, πρέπει να το κάνεις. Είναι μια ατμόσφαιρα που λίγοι έχουν την ευκαιρία να τη ζήσουν στην Ευρώπη. Ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα και αυτή τη φορά πιο έντονη, καθώς χρειαζόμασταν μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα. Ήταν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα».

Για το πάρτι που ακολούθησε: «Ήταν καλοί πανηγυρισμοί. Αρχικά πανηγυρίσαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετά την απονομή των μεταλλίων και του τροπαίου, μετά στα αποδυτήρια και σε ένα νυχτερινό κέντρο που είχαν κλείσει. Όλοι είχαν πολύ καλή διάθεση και είναι σπουδαίο το συναίσθημα της κατάκτησης του πρωταθλήματος».

Για το πώς αξιολογεί αυτόν τον τίτλο: «Είναι σίγουρα το μεγαλύτερο πράγμα που έχω ζήσει στην καριέρα μου. Σε μια ομάδα που είναι πολύ μεγάλη εδώ, με έναν απίστευτο αριθμό οπαδών στην Ελλάδα. Το να βλέπεις τόσο κόσμο να είναι απίστευτα χαρούμενος επειδή κάναμε μια τέτοια σεζόν, είναι κάτι που το εκτιμώ πολύ. Είναι σπάνιο να κατακτάς τίτλους, οπότε το ειλικρινά εκτιμώ».

Για το αν είναι χαρούμενος με τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Ναι, ειλικρινά δεν θα μπορούσα να έχω ευχηθεί περισσότερα. Τώρα ήρθε το πρωτάθλημα στην πρώτη μου σεζόν και απολαμβάνω τη ζωή τόσο εντός όσο και εκτός γγπέδου. Η ΑΕΚ είναι μια φανταστική ομάδα και ιδιαίτερα ελκυστική για να αγωνίζεσαι, σε ένα εξαιρετικό νέο γήπεδο και του χρόνου θα παίξουμε ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Τώρα προετοιμαζόμαστε για τον τελικό Κυπέλλου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευχαριστημένοι με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς παλέψαμε γι’ αυτό όλη τη σεζόν, και τώρα θέλουμε να πάρουμε έναν ακόμα τίτλο. Είμαστε ενθουσιασμένοι για μια ακόμα κούπα».