AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Στίβεν Τσούμπερ είναι ο παίκτης – κλειδί της φετινής ΑΕΚ

Με τα δύο γκολ που πέτυχε μετά το 80ο λεπτό στο χθεσινό 3-1 επί του Άρη, ο Στίβεν Τσούμπερ διαδραμάτισε ξανά ρόλο «από μηχανής θεού» στην παράσταση της ΑΕΚ στην ΟΠΑΠ Αρένα.

Ο Ελβετός αναδεικνύεται σε πρόσωπο-κλειδί στην πορεία της Ένωσης, που την έχει φέρει στην πρώτη θέση της Super League, ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό, έξι αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση μιας συναρπαστικής περιόδου.

Οδεύοντας στα 32, ο πρώην επιθετικός της Στουτγκάρδης και της Άιντραχτ ταλαιπωρήθηκε πολύ στο ξεκίνημα της σεζόν από τους προσαγωγούς του. Το Νοέμβριο με «μαύρη καρδιά» αποφάσισε να εγκαταλείψει τις ελπίδες του για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ για να αφοσιωθεί στην αποθεραπεία του και τις υποχρεώσεις του με την ΑΕΚ. Αυτό έμελλε να αποδειχθεί κομβικό, αφού χωρίς τον Τσούμπερ ο «Δικέφαλος» ίσως αυτή τη στιγμή να βρισκόταν πολύ μακριά από τους στόχους του.

Ο έμπειρος άσος έχει ξεκινήσει μόλις σε 5 ματς βασικός εφέτος, ενώ άλλες 17 φορές έχει μπει αλλαγή. Έχει σημειώσει 5 γκολ, από τα οποία τα τέσσερα ήταν ζωτικής σημασίας για την ομάδα του. Με εξαίρεση το τέρμα που πέτυχε στην ήττα 1-3 από τον Ολυμπιακό πριν από ένα μήνα, ο Τσούμπερ «χτυπάει» πάντα σε κρίσιμες στιγμές, έχοντας χαρίσει μέχρι σήμερα 6,5 βαθμούς στην ΑΕΚ, με συνεχόμενα νικητήρια γκολ.

Αναλυτικά:

– 22 Ιανουαρίου 2023: Μπαίνει ως αλλαγή στο 74΄ στο εκτός έδρας ματς με τον Ιωνικό και ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ 1-0. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων θα χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη 2-1, αφού ενδιάμεσα (82΄) είχε ισοφαρίσει ο Βίντα. Ήταν το πρώτο γκολ της σεζόν χάρη στο οποίο η Ένωση διατήρησε την επαφή της με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό

– 8 Μαρτίου 2023: Ξεκινά βασικός στο εξ αναβολής ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Στο 32΄ με δεξί σουτ διαμορφώνει το τελικό 0-1 και η ΑΕΚ ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας, με ένα βαθμό περισσότερο από τον Παναθηναϊκό

– 9 Απριλίου 2023: Ο Άρης έχοντας ήδη κάνει «ζημιά» στον Ολυμπιακό (2-2), ταλαιπωρεί και την ΑΕΚ με το σκορ να είναι στο 1-1 στο μέσο του β΄ ημιχρόνου και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πιο απειλητικοί. Ο Αλμέιδα κάνει «μαζεμένες» αλλαγές στο 60΄ και μία από αυτές είναι ο Τσούμπερ, ο οποίος στο 82΄ με «κεραυνό» δίνει ξανά τη λύση, ενώ στις καθυστερήσεις διαμορφώνει το τελικό 3-1, κρατώντας την ομάδα του στην κορυφή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ