AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Μόνο η νίκη υπάρχει για την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη

Η ΑΕΚ ηττήθηκε μεσοβδόμαδα στην Πάτρα από τον Προμηθέα κι έκανε δύσκολη τη ζωή της για την τετράδα του πρωταθλήματος. Αυτομάτως καλείται στο σημερινό παιχνίδι (19:15, ΕΡΤ 3) απέναντι στον ΠΑΟΚ να φύγει με το διπλό από το κλειστό της Πυλαίας για την 21η αγωνιστική της Basket League.

Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 12-8 και βρίσκεται στην 4η θέση, πίσω από το τρίτο Περιστέρι (13-7). Ο ΠΑΟΚ είναι στο 11-9 και μαζί με τον Προμηθέα, μοιράζονται την 5η θέση. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι παίζουν την ίδια αγωνιστική και ο Προμηθέας με το Περιστέρι στην Πάτρα.

Από τη μεριά της, η ΑΕΚ θα εξασφαλίσει μαθηματικά μια θέση στην πρώτη πεντάδα, αν κερδίσει στον ΠΑΟΚ, αλλά και μια θέση στην τετράδα, αν ταυτόχρονα χάσει και ο Προμηθέας. Αν η Βασίλισσα νικήσει στην Πυλαία και κερδίσει και ο Προμηθέας, τότε η ομάδα του Ηλία Καντζούρη θα πιάσει το Περιστέρι στην 3η θέση και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Σε περίπτωση που η Ένωση δεν τα καταφέρει, τότε ο ΠΑΟΚ θα την πιάσει στη βαθμολογία και θα έχει το πάνω χέρι και στην ισοβαθμία, αφού είχε νικήσει στον πρώτο γύρο στα Λιόσια με 83-71 (Φρέιζερ 22π., 4/10τρ., 4ρ., 4ασ., Ουίλιαμς 16π., 6/6δ.).

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Μπρίντον Λεμάρ είχε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα με αντίπαλο τον Προμηθέα, ο Αμερικανός γκαρντ χτύπησε στο δάχτυλο και το έδεσε, παίζοντας στη συνέχεια με ενοχλήσεις. Θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα χρησιμοποιηθεί, κυρίως επειδή ακολουθεί το κομβικό παιχνίδι στο Ισραήλ. Κατά τα άλλα, δεδομένη είναι η απουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς, που αναρρώνει από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία και έχει υποβληθεί για τη ρήξη του αχίλλειου και ως γνωστόν δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν. Για τον ΠΑΟΚ, δεν προπονήθηκε χθες, ο Χρήστος Σαλούστρος, που είναι άρρωστος.