AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με σοβαρότητα και διαχείριση για να “κλειδώσει” τον τελικό η ΑΕΚ στο Φάληρο

Ένα πράγμα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Το πως θα βρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Κι αυτό καλούνται να το κάνουν απόψε (19:30, Cosmote Sports 4) με δύο τρόπους. Με σοβαρότητα και διαχείριση απέναντι στον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του 3-0 για τα ημιτελικά του θεσμού.

Οδηγός των κιτρινόμαυρων και η πολύ καλή εμφάνισή τους στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, παρά το τελικό 0-0. Την περασμένη Κυριακή (9/4) πήραν αγχωτική αλλά και δίκαιη νίκη (3-1) υποδεχόμενοι τον Άρη, με τον Τσούμπερ να υπογράφει το τεράστιο «τρίποντο» με δύο χτυπήματα στο φινάλε.

Δεν λείπουν για ακόμα ένα ματς τα προβλήματα για τους παίκτες της ΑΕΚ που θα πάνε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με πολλές απουσίες, αλλά και μία επιστροφή. Συγκεκριμένα, εκτός έμεινε ο τραυματίας Αραούχο, ο Τζαβέλλας (λογικά για λόγους ξεκούρασης), όπως και οι Σιντιμπέ, Άμραμπατ και Φαν Βέερτ. Αντίθετα, επιστρέφει όπως αναμενόταν ο Μουκουντί.

Αναλυτικά, η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Ραντόνια, Ντάικο, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Γκαρσία, Τσούμπερ, Ελίασον, Φερνάντες, Κοσίδης.

Όσον αφορά τις σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την αρχική 11άδα χωρίς αυτή να έχει “κλειδώσει” κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Στάνκοβιτς με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Μοχαμάντι. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Φερνάντες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Πινέδ, ενώ μπροστά οι Γκαρσία και Τσούμπερ.