AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ο «οικονομικός» Φλιώνης και με ρεκόρ καριέρας

Ο Δημήτρης Φλιώνης είχε προσφορά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού για την ΑΕΚ στον αγώνα με τον Ιωνικό και το επιστέγασμα αυτής της εμφάνισης ήταν ένα ρεκόρ καριέρας. Ο διεθνής γκαρντ μοίρασε οχτώ ασίστ και αυτή είναι η κορυφαία επίδοση των 164 αγώνων του στην Basket League.

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των επτά ασίστ που μοίρασε ως παίκτης του Άρη στη 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2018-19 (Άρης-Πανιώνιος).

Παράλληλα ο Φλιώνης έγινε ο πέμπτος παίκτης της φετινής ΑΕΚ με συντελεστή τουλάχιστον +6 στην αναλογία ασίστ/λαθών, μετά τους Ξανθόπουλο, Φρέιζιερ, Στρέλνιεκς και Γιάνκοβιτς. Πέραν των οχτώ ασίστ που μοίρασε, έμεινε στα δύο λάθη.

Ακόμη με τα τρία κλεψίματα του, ο Φλιώνης έφτασε και ξεπέρασε τα 150 στην 164η εμφάνιση του στην Basket League ενώ είχε συντελεστή «οικονομίας» +9 που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ περιόδου (8 ασίστ + 3 κλεψίματα + 0 τάπες – 2 λάθη).

Κατά τα άλλα για την ΑΕΚ…

*Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς τελείωσε το παιχνίδι με 6/6 δίποντα και έγινε μόλις ένας από τους τέσσερις παίκτες του φετινού Πρωταθλήματος που ήταν απόλυτα εύστοχος στα σουτ δύο πόντων και έμεινε χωρίς στατιστικό λάθος. Πρώτος ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης που στο παιχνίδι του πρώτου γύρου του Παναθηναϊκού με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό είχε 10/10 δίποντα και κανένα λάθος και ακολούθησαν χθες ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

*Με τα δύο επιθετικά του ριμπάουντ στο χθεσινό παιχνίδι, ο Κωστής Γόντικας έφτασε και ξεπέρασε τα 100 στην 75η εμφάνιση του στην Basket League.

*Ο Κένι Ουίλιαμς τελείωσε το παιχνίδι με επτά ριμπάουντ που αποτελούν ατομικό ρεκόρ περιόδου αφού είχε έξι κόντρα στον ΠΑΟΚ mateco εντός και στον Άρη εκτός έδρας.

*Ντεμπούτο έκαναν χθες με την ΑΕΚ ο Μπράιντον Λεμάρ και ο Πιέρ Οριόλα. Ο Αμερικανός ήταν μάλιστα ο πρώτος σκόρερ της «Ένωσης» με 20 πόντους, βάζοντας παράλληλα το όνομα του στη λίστα των 23 επιδόσεων 20+ πόντων μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος.

Παράλληλα ο Λεμάρ σημείωσε την 31η επίδοση 60%+ ευστοχίας στα δίποντα (5/8) μεταξύ εκείνων που ήταν αλάνθαστοι.

*Ο Ισπανός από την πλευρά του είχε πέντε πόντους και επτά ριμπάουντ. Σημείωσε ωστόσο τη 13η μηδενική επίδοση εύστοχων διπόντων σε τουλάχιστον τέσσερις προσπάθειες, έχοντας 0/4. Είναι ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που βρέθηκε σε αυτή τη λίστα.