AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Με τον κόσμο της για το διπλό η ΑΕΚ στο Λιμόζ

Η ΑΕΚ φιλοξενείται στο Λιμόζ (21:30, Cosmote Sport 4) από την τοπική ομάδα με στόχο το διπλό. Σε αυτή τη δύσκολη μάχη στο πλευρό της η Βασίλισσα θα έχει 200 Ενωσίτες κάποιοι εκ των οποίων ταξίδεψαν από την Ελλάδα με πτήση τσάρτερ ενώ κάποιοι άλλοι θα βρεθούν από τις πόλεις του εξωτερικού.

Με νίκη στον σημερινό αγώνα για την 4η αγωνιστική της φάσης των «16», οι κιτρινόμαυροι θα κάνουν άλμα πρόκρισης, σκαρφαλώνοντας στο 3-1. Aν η Μάλαγα νικήσει την Γαλατάσαραϊ στην Ανδαλουσία (στις 21:30, με τις δύο ομάδες να δίνουν και τον εξ αναβολής αγώνα τους στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη), τότε μόνο με θαύμα θα χάσει η ΑΕΚ την πρόκριση στα προημιτελικά για τα playoffs.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ηλίας Καντζούρης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ακίλ Μίτσελ, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πέλμα, ενώ μετά το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα, ντεμπούτο στην Ευρώπη θα κάνουν και οι Μπρίντον Λεμάρ και Πιέρ Οριόλα.

Από την άλλη, σε καλή κατάσταση θα είναι και η γαλλική ομάδα, η οποία επικράτησε 82-76 της Νανσί. Ουσιαστικά, είναι πολύ δύσκολο να περάσει στην επόμενη φάση, καθώς δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε κάποιο από τα προηγούμενα παιχνίδια της στη διοργάνωση, και θα χρειαστεί μόνο θετικά αποτελέσματα και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Στο εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται στο «κυνήγι» των playoffs, ούσα στην 9η θέση με ρεκόρ 11-11.