AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Γ. Μάντζιος: Μεγάλη επιτυχία το μετάλλιο, οι ακαδημίες συνδέονται με την ανδρική ομάδα

Η εφηβική ομάδα της ΑΕΚ μπορεί να μην κατέκτησε τον τίτλο, όμως κέρδισε τις εντυπώσεις και το ασημένιο μετάλλιο στο F4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ21 Βόλεϊ που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη.

Η ομάδα του Γιώργου Μάντζιου σημείωσε 2 νίκες και 1 ήττα, παίζοντας πολύ όμορφο βόλεϊ και δείχνοντας τρομερά ψυχικά αποθέματα. Άλλωστε, οι «κιτρινόμαυροι» συνολικά έπαιξαν 14 σετ, μέσα σε 3 ημέρες αποδεικνύοντας τη δυναμική τους και τα επίπεδα αντοχής και συγκέντρωσης που διαθέτουν.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μάντζιος, καθώς και ο άσσος της ΑΕΚ, Νίκος Καβαρινός, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου για τη σπουδαία εμπειρία από το F4 και για τη μεγάλη επιτυχία.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στο aek.gr:

Γιώργος Μάντζιος
–Κόουτς, αρχικά συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία. Πώς σας φάνηκε συνολικά σαν διοργάνωση το F4;

«Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση από όλες τις απόψεις, την προσέλευση του κόσμου, την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι και κυρίως το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και των τεσσάρων ομάδων. Ήταν μια πραγματική γιορτή για το άθλημά μας και είμαι σίγουρος ότι το άθλημά μας απέκτησε νέους φίλους».

–Η ΑΕΚ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους. Πώς είδατε την εικόνα της ομάδας;

«Η ομάδα μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε Final4 πανελληνίου πρωταθλήματος σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Πήγασος ήταν Πρωταθλητής Ελλάδος τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο Εθνικός ήταν γηπεδούχος και παραδοσιακά διεκδικεί τον τίτλο που έχει άλλωστε κατακτήσει 5 φορές και ο Πανερυθραϊκός είναι μία από τις πιο έμπειρες ομάδες που παραδοσιακά το διεκδικεί συμμετέχοντας με συνέπεια στις τελικές φάσεις των αγώνων. Θεωρώ ότι η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα μας και είναι το αποτέλεσμα της συντονισμένης δουλειάς που γίνεται με τον Άκη Χατζηαντωνίου και ουσιαστικά υλοποιεί τον σχεδιασμό που έγινε πριν δύο χρόνια, σύμφωνα με τον οποίο όλα τα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας συνδέονται άμεσα και ουσιαστικά με την αντρική ομάδα και με αυτήν ως πρότυπο, λειτουργούν μέσα στα ίδια πλαίσια.

Έτσι λοιπόν όλα τα παιδιά της ομάδας, τόσο αυτά που συμμετείχαν στην αποστολή στο Final 4 της Αλεξανδρούπολης, όσο και αυτά που αγωνίστηκαν κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου και της ημιτελικής φάσης, έδειξαν πως έχουν πολύ ισχυρά ψυχικά αποθέματα και μπορούν να ανατρέψουν όποια δύσκολη κατάσταση εμφανίζεται κατά την διάρκεια των αγώνων. Απέδειξαν με τον τρόπο τους, ότι όποιος αγωνίζεται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή μπορεί στο τελευταίο αυτό σφύριγμα να είναι ο νικητής του αγώνα. Και αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα που μας δίνει ο αθλητισμός ότι δηλαδή πρέπει πάντα να αγωνιζόμαστε ακόμη και όταν τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ μας».

–Είδαμε το κλειστό της Αλεξανδρούπολης να γεμίζει από κόσμο. Όμως, είδαμε φιλάθλους της ΑΕΚ να δίνουν βροντερό «παρών» και στους 3 αγώνες και να στέκονται στο πλευρό τους. Πώς νιώσατε με αυτήν την παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ;

«Η στήριξη του κόσμου ήταν τουλάχιστον συγκινητική. Θέλω να επισημάνω ότι η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της αμάδας μας καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων ήταν μοναδική. Τραγουδούσαν σε όλη την διάρκεια των αγώνων, πανηγύρισαν όλες τις νίκες μαζί με τα παιδιά, χειροκρότησαν και ενθάρρυναν την ομάδα παρά την ήττα από την άξια πρωταθλήτρια ομάδα της Αλεξανδρούπολης στην οποία και απέδωσαν το χειροκρότημα που της άξιζε και μέσα από αύτη την συμπεριφορά και την ωραία εικόνα απέδειξαν πως είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο το μήνυμα των φιλάθλων της ομάδας μας που βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά της και τα στηρίξανε με αυτό τον τόσο ωραίο τρόπο».

-Την Τετάρτη η ανδρική ομάδα δίνει το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στον Φοίβο. Πώς βλέπετε αυτό το παιχνίδι;

«Η ομάδα μας έχει δουλέψει πολύ όλη την χρονιά και την Τετάρτη θα είναι έτοιμη να κατακτήσει αυτό που της αξίζει, την 1η θέση του πρωταθλήματος και την απευθείας άνοδο στην Volley League. Είμαι επίσης σίγουρος ότι δίπλα μας θα βρίσκεται όλος αυτό ο υπέροχος κόσμος της ομάδας μας».

Νίκος Καβαρινός

-Νίκο, μία μεγάλη επιτυχία σε μία δύσκολη διοργάνωση. Πώς την έζησες αυτήν την εμπειρία;

«Ήταν μία πολύ ευχάριστη διαδρομή, από την αρχή της σεζόν έως το τέλος της. Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι είμαστε μία ομάδα πολύ δεμένη και δυνατή, τόσο σε αυομικό επίπεδο, όσο και ως σύνολο. Η διοργάνωση ήταν απαιτητική, σκληρή. Είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια. Θεωρώ μόνο ότι η διαιτησία θα μπορούσε να ναι υψηλότερου επιπέδου ούτως ώστε να είναι κι αυτή αντάξια του ανταγωνισμού που υπήρχε μεταξύ των ομάδων και του υψηλού επιπέδου της διοργάνωσης συνολικά».

-Και τα 3 παιχνίδια ήταν πολύ δύσκολα και απαιτητικά. Ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας;

«Το κλειδί στην επιτυχία ήταν η ομαδικότητα, η αγάπη που έχουμε μεταξύ μας, η καθοδήγηση από τους προπονητές μας. Ο καθένας μας ήθελε αυτό το μετάλλιο. Δουλέψαμε για αυτό όλοι. Εμείς οι παίκτες, οι προπονητές, το σταφ, η διοίκηση».

-Είδαμε τον κόσμο της ΑΕΚ να έρχεται στο γήπεδο και στα 3 παιχνίδια και να σας στηρίζει. Πώς το νιώσατε αυτό το κομμάτι;

«Ο κόσμος ήταν στο πλευρό μας, μας στήριξε. Έγιναν… παίκτης της ΑΕΚ με τη φωνή τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και τους θέλουμε συνέχεια δίπλα μας».

-Την Τετάρτη η ανδρική ομάδα της ΑΕΚ δίνει ένα κρίσιμο παιχνίδι, κόντρα στο Φοίβο, με στόχο την άνοδο στη Volley League. Πώς βλέπεις αυτόν τον αγώνα;

«Αυτό το παιχνίδι σημαίνει τα πάντα για εμάς. Καθορίζει τη σεζόν που έχουμε διανύσει έως τώρα. Πιστεύουμε στον εαυτό μας και τις δυνάμεις μας και πάμε μόνο για τη νίκη».