AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Υπό το βλέμμα Αλμέιδα η ΑΕΚ θέλει να νικήσει το Λαύριο σήμερα στα Άνω Λιόσια

Υπό το βλέμμα του Ματίας Αλμέιδα θα πραγματοποιηθεί ο σημερινός (19:15, ΕΡΤ3) αγώνας της ΑΕΚ με αντίπαλο το Λαύριο στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 16η αγωνιστική της Basket League.

Η Βασίλισσα είναι το φαβορί αλλά πρέπει να το αποδείξει και στο παρκέ. Να σημειωθεί ότι το ματς αυτό θα είναι και το τελευταίο της ΑΕΚ πριν από το Final-8 του Κυπέλλου, που θα γίνει στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο της Κρήτης (16-19/02).

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έχει ρεκόρ 9-6 και μοιράζει την 3η θέση, μαζί με το Περιστέρι και τον Προμηθέα Πάτρας, ενώ θέλει να επιστρέψει στα επιτυχή αποτελέσματα στην Ελλάδα, έπειτα από τον αγώνα στο Αλεξάνδρειο απέναντι στον Άρη. Όσο για το Λαύριο, έχει ρεκόρ 2-12 και παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες και έχει και ένα ματς που έχει αναβληθεί και συγκεκριμένα αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό. Εντός έδρας, η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 5-2, ενώ το Λαύριο είναι μία από τις τέσσερις ομάδες της Basket League, που δεν έχει εκτός έδρας νίκη, με ρεκόρ 0-7.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Αλεξάντερ Μάντσεν είναι σε καλύτερη κατάσταση πλέον. Ο διεθνής Φινλανδός φόργουορντ/σέντερ της ΑΕΚ είχε μπει μεσοβδόμαδα στη 12άδα της Βασίλισσας, στο νικηφόρο ματς απέναντι στη Λιμόζ για το Basketball Champions League, αν και δεν έπαιξε. Kόντρα στο Λαύριο είναι πιθανόν να μπορεί να γυρίσει σε αγωνιστή δράση, αλλά βέβαια για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να πάρει τη θέση κάποιου άλλου ξένου, μιας και θυμίζουμε ότι κάθε ομάδα στη Basket League, μπορεί να δηλώνει μέχρι και 6 ξένους παίκτες ανά αγώνα. Από τα μεριά του, εκτός αναμένεται να είναι και πάλι, ο Δημήτρης Μαυροειδής.