AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έφτασε τις 9 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα η Κ19 της ΑΕΚ (3-0) τον Λεβαδειακό

Η ΑΕΚ νίκησε 5-0 τον Λεβαδειακό σε αγώνα για την 22ή αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κ19 της Super League 2022-23 που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Γαλατσίου.

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη σε όλο το ματς και έφτασε σε ένα καθαρό προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 20ο λεπτό μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και παράλληλη πάσα του Γιάννη Βασίλα στον Λεονάρντο Μούτσα που από το ύψος του πρώτου δοκαριού σούταρε για να ανοίξει το σκορ. Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ήρθε στο 42′ με κοντινό πλασέ του Χρήστου Κοσίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να φτάνει σε τρίτο γκολ στο 53′ όταν ο Μούτσα έκλεψε έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με συρτό γωνιακό σουτ. Στο 63′ ο Κυριάκος Κυρσανίδης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως στο 75′ ήταν αυτός που ξεκίνησε τη φάση του τέταρτου γκολ με το κόρνερ που εκτέλεσε από τα δεξιά. Ο Παναγιώτης Κοντάκης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά ο Αλέξανδρος Κρουσελνίτσκι έκανε το 4-0.

Ο Κυρσανίδης ήταν αυτός που σημείωσε το τελικό 5-0 με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή στο 84′. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Ανδρέας Χατζηνικολάου είχε σουτ στο δοκάρι.

Η Κ19 της ΑΕΚ έχει φτάσει σε ένα νικηφόρο σερί 9 αγώνων στο πρωτάθλημα με σύνολο τερμάτων 26-5, ενώ διαθέτει την καλύτερη επίδοση της κατηγορίας με 41 γκολ.

Η ομάδα ετοιμάζεται για μία πολύ σημαντική εβδομάδα με δύο ταξίδια σε Βέλγιο και Θεσσαλονίκη, αρχικά για τον αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της Γκενκ για το Al Abtal International Cup και στη συνέχεια για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ (Γενναίος Καραχάλιος): Μπαλαμώτης, Χατζηνικολάου, Βαλκάνης, Κοσίδης (78′ Κοσίδης) Γιαννούλης (73′ Νίνος) Κρουσελνίτσκι, Μούτσα (73′ Γεωργόπουλος) Κυρσανίδης, Βασίλας, Κοντορουχάς (73′ Κοντάκης) Δημητριάδης (58′ Ανδρικόπουλος).