AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Με απουσίες η ΑΕΚ στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό

Δύσκολη αποστολή έχει η ΑΕΚ στο ΣΕΦ κόντρα Ολυμπιακό (19;15, ΕΡΤ3) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, με την οποία και θα πέσει η αυλαία του πρώτου γύρου της Basket League.

Οι κιτρινόμαυροι του Ηλία Καντζούρη θα παλέψουν με όσες δυνάμεις έχουν και βάσει των απουσιών τους απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο.

Στα της βαθμολογίας, η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 6-4, όσο και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει εντός έδρας ματς, στην Πυλαία με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ ο Άρης είναι στο 6-5 και ο Κολοσσός Ρόδου είναι στο 5-5 και φιλοξενεί το Λαύριο. Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός είναι η μόνη αήττητη ομάδα της λίγκας και φυσικά βρίσκεται στην κορυφή με 10-0.

Η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει μαθηματικά μια θέση στην πρώτη επτάδα, άρα και συμμετοχή στο Final-8 του Κυπέλλου που θα γίνει στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου Κρήτης (16-19/02). Οι άλλες ομάδες εκεί, θα είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Άρης και Κολοσσός Ρόδου, μαζί με τον Πανιώνιο της Β’ Εθνικής, ο οποίος με τη σειρά του, εξασφάλισε πρόκριση μέσω του «UNICEF Trophy».

Όσον αφορά τις απουσίες; Ο κόουτς της Βασίλισσας δεν μπορεί να υπολογίζει στους Γιάνις Στρέλνιεκς και Αντώνη Κόνιαρη, που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών και έτσι δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουν να αγωνιστούν. Η συμμετοχή τους, είναι αμφίβολη και αναμένεται να κριθεί την τελευταία στιγμή. Ο Αϊζάια Μάιλς θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής είναι ο ξένος που δεν αγωνίζεται στη Basket League, αφού εκεί επιτρέπονται μέχρι έξι ξένοι. Στην αποστολή της ΑΕΚ σήμερα, θα βρίσκεται και ο 15χρονος, Μωυσής Μητρέλος.