AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Για το 2-0 η ΑΕΚ στην Προύσα για να τσεκάρει το εισιτήριο για τους “16” του BCL

Συνέχεια στο Basketball Champions League με τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης Play In.

Η ΑΕΚ που βρίσκεται ήδη στο 1-0 απέναντι στην Τόφας, φιλοξενείται σήμερα (19:00) στην Προύσα και θέλει τη δεύτερη νίκη που θα τη στείλει στους «16» της διοργάνωσης.

«Αντιμετωπίζουμε μία σκληρή ομάδα. Γνωρίζουμε το βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Βρισκόμαστε μπροστά σ’ έναν πολύ μεγάλο στόχο για την εφετινή περίοδο και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και αγωνιστικά και πνευματικά, προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα τα δούμε όλα μέσα στο γήπεδο» σχολίασε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Καντζούρης. Για την απουσία συγκεκριμένων παικτών, ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», δήλωσε: «Πρέπει να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τα προβλήματα είναι μέσα στη ζωή μιας μεγάλης ομάδας. Θεωρώ, ότι μέσα από τις αντικειμενικές δυσκολίες, και κατά βάση αυτές των απουσιών, πρέπει ο καθένας μας να κάνει μία προσωπική υπέρβαση, και ενεργειακά και πνευματικά, για να βοηθήσουμε την ομάδα μας να φτάσει στο στόχο της».

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος φυσικά δεν λείπουν τα προβλήματα. Στην Αθήνα έμεινε ο Αντώνης Κόνιαρης, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί, ενώ ο Ανδρέας Πετρόπουλος επίσης αναμένεται να μην αγωνιστεί, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού. Αντίθετα, ο Αϊζάια Μάιλς και ο Κάμερον ΜακΓκρίφ, που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση και τραυματισμό στον αντίχειρα αντίστοιχα, ταξίδεψαν με την αποστολή και το πιθανότερο είναι να αγωνιστούν κανονικά.

Από την άλλη μεριά, ο Γιάνις Στρέλνιεκς αναμένεται να επιστρέψει και να παίξει κανονικά, αφού για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκε στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι προφανές ότι οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη οφείλουν να εμφανίσουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση με αυτό το παιχνίδι της Κυριακής (08/01) για τη Basket League και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για αυτό.