ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκλεισε η Ποσειδώνος από τη νεροποντή – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο στην Αττική

Έκλεισε λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα της Πέμπτης η Λεωφόρος Ποσειδώνος, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί της χώρας μας.

Συγκεκριμένα η κυκλοφορία διεκόπη από το σημείο που ενώνεται η Λεωφόρος Ποσειδώνος με την Συγγρού, καθώς έχει πλημμυρίσει ο δρόμος, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Να σημειώσουμε ότι λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα η Ποσειδώνος άνοιξε, αλλά μόνο η δεξιά λωρίδα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του Mega o δρόμος πλημμύρισε κάτω από το Σταύρος Νιάρχος, στο ρεύμα από Γλυφάδα που πάει προς Πειραιάς.

Η κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί την Ελλάδα έχει οδηγήσει σε πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, καθώς κλειστή είναι η οδός Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, με τη διακοπή κυκλοφορίας να τίθεται σε ισχύ λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Συγκεκριμένα η διακοπή κυκλοφορίας στη Χαριλάου Τρικούπη έχει τεθεί σε ισχύ από την Τροχαία από το ύψος της οδού Ναβαρίνου και πάνω, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Διακοπή κυκλοφορίας στη Ραφήνα στο γεφυράκι «Βάρδας»

Ακόμη, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, εντοπίζονται προβλήματα και στη Ραφήνα. Συγκεκριμένα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο γεφυράκι «Βάρδας», στο ρεύμα προς Λεωφόρο Μαραθώνος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τέθηκε σε ισχύ διακοπή κυκλοφορίας και στο Αλεποχώρι. Η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου – Σκίνου και για τα δύο ρεύματα, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ικαρίας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και υπερχείλισης υδάτων.

Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην Σπύρου Λούη

Νωρίτερα, αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν κάτω από τη γέφυρα της Σπύρου Λούη, στο Μαρούσι, ενώ ένα νηπιαγωγείο πλημμύρισε στην Καλλιθέα. Επίσης εικόνες ντροπής και στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς για πολλοστή φορά πλημμύρισε το κλειστό προπονητήριο, με νερά να καταστρέφουν το ταρτάν που προπονούνται, μεταξύ άλλων, πρωταθλητές όπως ο Μίλτος Τεντόγλου.

Στη δίνη της κακοκαιρίας βρέθηκε Αττική με τους κατοίκους να λαμβάνουν μήνυμα από το «112» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Κακοκαιρία μέχρι την Παρασκευή

Επιπροσθέτως, το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη (24/1) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό Δελτίο για την κακοκαιρία.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη (24-01-2023) επικαιροποιήθηκε από τον ΕΜΥ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται ότι ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό Δελτίο αφορούν μόνο στα υψόμετρα όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Σήμερα Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία με εξασθένηση από το απόγευμα, από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ, από το απόγευμα στις Κυκλάδες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και από νωρίς το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές: Στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω). Στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω), στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω). Από νωρίς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω). Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τις ανατολικές Κυκλάδες και έως τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω). Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Καταιγίδες με τοπικές χαλαζοπτώσεις στην Αθήνα

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την υπηρεσία «METEONOW».

Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης. Στους ίδιους χάρτες, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.