AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκέψη επαναφοράς Λιβάι Γκαρσία στα άκρα λόγω ανάγκης

Τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ αναγκάζουν τον Ματίας Αλμέιδα να σκέφτεται την επαναφορά του Λιβάι Γκαρσία στα άκρα της επίθεσης.

Αυτό διότι οι περισσότερες απουσίες έχουν μαζευτεί τις θέσεις των ακραίων και μεσοεπιθετικών, αφού σίγουρα θα χάσουν τα ματς με Κηφισιά (15/12) και Λαμία (21/12) οι Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, με τους τρεις πρώτους να έχουν ελπίδες να παίξουν στον Βόλο (28/12) και τον Πάολο Φερνάντες να αποκτά δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Ιανουαρίου.

Για το λόγο αυτό ο προπονητής της ΑΕΚ σκέφτεται να επαναφέρει τον Λιβάι Γκαρσία στα άκρα λόγω ανάγκης, αλλά τίποτα δεν θεωρείται ως δεδομένο. Ο φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο τα είχε πάει περίφημα ως σέντερ φορ στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου γύρου της Super League, αλλά είναι πιθανό να επιστρέψει στην πρότερη θέση του για να καλυφθεί το κενό και να αγωνιστεί αντ’ αυτού στην κορυφή της επίθεσης ο Τομ Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός, που χθες βραβεύτηκε ως πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, έχει αφήσει πίσω τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν στο πρώτο του τρίμηνο στην ΑΕΚ, δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και χθες στο δίτερμα πέτυχε χατ-τρικ.

Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο άλλες λύσεις για τον Ματίας Αλμέιδα είναι αυτές του Χατζισαφί ή και του Σιντιμπέ, που ούτως ή άλλως έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν σε πιο προωθημένο ρόλο.