AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόσμος και ομάδα γίνονται ένα για το διπλό στο Πανθεσσαλικό

Πριν μας αποχαιρετήσει το 2022 η ΑΕΚ φιλοξενείται σήμερα (19:30, Cosmote Sport 2) από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η Ένωση δεν θα είναι μόνη σε αυτό το επικίνδυνο ματς. Θα έχει μαζί της τον κόσμο της που θα είναι περισσότεροι από 5.000 και θα μετατρέψουν το στάδιο σε… Αγιά Σοφιά για το διπλό!

Ο Ματίας Αλμέιδα από την μεριά του όλες αυτές τις μέρες προσπαθούσε να βρει την καλύτερη 11άδα που θα του φέρει το τρίποντο, γνωρίζοντας τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει. Ελίασον, Μοχαμάντι και Γκατσίνοβιτς είναι τραυματίες κι έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι την επιστροφή. Ο Βίντα έμεινε στην Αθήνα ως ανέτοιμος διότι μόλις τη Δευτέρα επέστρεψε μετά τη μίνι άδεια που είχε από το Μουντιάλ, ενώ ο Μάνταλος ταλαιπωρείται από μια ελαφριά θλάση που θα τον κρατήσει εκτός για λίγες μέρες.

Έτσι πάμε στους διαθέσιμους. Εκεί όπου Τσούμπερ και Άμραμπατ ανέβασαν ρυθμούς, προπονήθηκαν κι έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση του Αλμέιδα.

Σύμφωνα λοιπόν και με τα παραπάνω, ο κόουτς της ΑΕΚ σκέφτεται να ξεκινήσει το σημερινό παιχνίδι ως εξής: Κάτω από την εστία θα βρεθεί ο Αθανασιάδης. Μουκουντί – Μήτογλου στα στόπερ, ο Ρότα δεξιά και ο Χατζισαφί αριστερά. Στον άξονα οι Σιμάνσκι-Γιόνσον αναμένεται να αποτελέσουν δίδυμο και από εκεί και πέρα στα άκρα και στην επίθεση, υπάρχει σαν επιλογή να ξεκινήσει από την αρχή ο Τσούμπερ (δεξιά) και να συμβεί το ίδιο τρικ με Πινέδα – Αραούχο που συνέβη και με τη Λαμία (αριστερά και πιο εσωτερικά), με τον Γκαρσία πάντοτε στην κορυφή.

Υπάρχει όμως και σαν σενάριο, να μπει από την αρχή ο Φαν Βέερτ στη γραμμή κρούσης και να πάει ο Λιβάι στα δεξιά, ή ακόμα να προωθηθεί πιο μπροστά αριστερά ο Χατζισαφί και να παίξει πίσω του ο Σιντιμπέ.