ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Η κίνηση… στρακαστρούκα του Ολυμπιακού Β με την αποχώρηση από το Ελ Πάσο της Καλλιθέας

Πολύ κακό για το τίποτα με την αποχώρηση του Ολυμπιακού Β από το Ελ Πάσο της Καλλιθέας διότι οι ποινές που θα του επιβληθούν δεν τον… αγγίζουν. Απλά αποδεικνύουν περίτρανα για μια ακόμη φορά ποιοι διοικούν τους Πειραιώτες και πόσο μικραίνουν την ομάδα.

Το παιχνίδι κατοχυρώνεται στην Καλλιθέα με σκορ 2-1, λαμβάνοντας και τους τρεις βαθμούς της νίκης. Για τον Ολυμπιακό Β’, τώρα, βάσει των κανονισμών του αφαιρούνται πέντε βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα και άλλοι πέντε από το πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Ωστόσο δεν σταματούν εκεί οι «καμπάνες», αλλά υπάρχει και πρόστιμο. Αυτό κυμαίνεται από 20.000 έως και 200.000 ευρώ, ανάλογα με την κρίση της πειθαρχικής επιτροπής.

Χαρακτηριστικά αναφέρει το αρθρο 21 του ΚΑΠ:

Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια.