AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Είναι τελικός! Για την νίκη η ΑΕΚ κόντρα στη Ρέτζιο Εμίλια

Ώρα για αποδείξεις για την ΑΕΚ. Ώρα τελικού σήμερα (19:30) κόντρα στη Ρέτζιο Εμίλια για την 5η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Basketball Champions League.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό παιχνίδι της ομάδας στη φάση των ομίλων στην τρέχουσα κατάσταση για την ευρωπαϊκή πορεία της. Με νίκη η Ένωση κάνει βήμα πρόκρισης στο Play-In, με ήττα θα χρειαστεί να κερδίσει η Βόννη στην Σμύρνη για να μείνει «ζωντανή».

Θυμίζουμε πως στο ματς της Ιταλίας η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 84-73, πραγματοποιώντας μια επιβλητική εμφάνιση. Εφόσον κερδίσει και σήμερα θα έχει το πάνω χέρι σε πιθανή ισοβαθμία με τους Ιταλούς και θα εξαρτάται από την ίδια η πρόκρισή της στο Play-in.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο κόουτς Καντζούρης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Βασίλη Ξανθόπουλο, ενώ ο Γιάνις Στρέλνιεκς ταλαιπωρείται από τραυματισμό και οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι ελάχιστες. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής έδειξαν πως ο Λετονός δεν έχει υποστεί ζημιά μεν, ωστόσο στην ΑΕΚ δεν θέλουν να ρισκάρουν ενδεχόμενη υποτροπή, που θα τον κρατήσει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, το ντεμπούτο του αναμένεται να κάνει ο Αϊζάια Μάιλς.

Η βαθμολογία

1. Βόννη 7 (3-1)
2. Καρσίγιακα 6 (2-2)
3. Ρέτζιο Εμίλια 6 (2-2)
4. ΑΕΚ 5 (1-3)