ΣΚΕΨΕΙΣ

Είναι απλά ο Πάολο Φερνάντες

Τον Πάολο Φερνάντες τον ξέρουμε. Δεν τον μάθαμε τώρα. Αν κάποιος έχει δει τα παιχνίδια του ΝΠΣ Βόλου θα καταλάβει για τι ποδοσφαιριστή μιλάμε. Η ΑΕΚ έκανε σωστή επιλογή. Πήρε ποδοσφαιριστή που όχι μόνο κουμπώνει στα θέλω του Ματίας Αλμέιδα, αλλά κουμπώνει και με τον οργανισμό ΑΕΚ. Αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή και πλέον όλοι (ομάδα και κόσμος) τον περιμένουν στο επίσημο ντεμπούτο του.

Γιατί το ανεπίσημο το έκανε χθες στο… παγωμένο φιλικό κόντρα στη Σερένγκ όπου δημιούργησε και τα δύο γκολ της ΑΕΚ. Είναι χαρισματικός, ντριμπλέρ, έχει το ένας εναντίον ενός, μπορεί να κάνει αυτό που λέμε με απλά λόγια… παπάδες!

Τα λόγια άλλωστε του Ματίας Αλμέιδα στα ΜΜΕ που παρακολουθούν από κοντά την προετοιμασία της ομάδας από την Ολλανδία είναι ξεκάθαρα. «Είναι ένας έξυπνος παίκτης. Είναι ένας παίκτης, με ποιότητα. Όμως, πολύ σημαντικό για την ομάδα μας, είναι και το ανασταλτικό κομμάτι που φυσιολογικά δεν μπορεί να το έχει ακόμα στο βαθμό που το έχουν οι συμπαίκτες του. Σήμερα, ήταν το πρώτο ματς που έπαιξε μαζί μας μετά από λίγες μέρες προπονήσεων, αλλά σίγουρα, τον επιλέξαμε να έρθει επειδή τα χαρακτηριστικά που έχει τα θέλουμε στην ομάδα και τώρα, πρέπει να τον δουλέψουμε για να αποκτήσει και το δικό μας στυλ παιχνιδιού. Σίγουρα, θα έχει μεγάλη και γρήγορη πρόοδο, γιατί μιλάω πάρα πολύ μαζί του. Βοηθάει και η κοινή γλώσσα που μιλάμε οπότε μαθαίνει γρήγορα, είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Πέρασε όλα τα τεστ φυσικής κατάστασης, είναι σε καλή φόρμα, έχει καλή ψυχολογία και είναι πολύ σημαντικό ότι το γκρουπ τον δέχτηκε πολύ καλά».

Τι κρατάω από αυτό που είπε ο Αλμέιδα; Το πιο σημαντικό! Ότι μαθαίνει γρήγορα. Ο Πάολο Φερνάντες θα χρησιμοποιηθεί ως αντι-Ελίασον για αρχή πιστεύω και από κει και πέρα μπορεί να παίξει οποιαδήποτε θέση. Τόσο στα άκρα όσο και πίσω από τον επιθετικό. Έχει τα στοιχεία που χρειάζεται η ΑΕΚ από αυτόν και πλέον θα τα χρειαστεί από εκείνον από την 1η Ιανουαρίου όταν επισήμως πλέον θα φοράει τα κιτρινόμαυρα.

Η ΑΕΚ απέκτησε έναν εξαιρετικό, πολύπλοκο, ποδοσφαιριστή με πολύ καλές επαφές με την μπάλα που δείχνουν την τεχνική του κατάρτιση και την επίσης γρήγορη σκέψη του.
Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αγωνιστεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες της Μάντσεστερ Σίτι και μάλιστα με επιτυχία. Θα μου πείτε γιατί δεν προχώρησε; Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο θέμα ικανότητας. Είναι θέμα τύχης και συγκυριών… Εμείς αυτό που θέλουμε να δούμε από τον Πάολο είναι απλά τον Φερνάντες!