ΣΚΕΨΕΙΣ

Δεν θέλαμε να τελειώσει

Τι ΑΕΚ ήταν αυτή Παναγία μου; Τι ωραίο ποδόσφαιρο; Τι ατμόσφαιρα; Όλα μαγικά χθες στο Βόλο. Η νίκη ήρθε άνετα με μπαλάρα και πλέον κοιτάμε τον επόμενο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτός προηγείται και μετά ο Παναθηναϊκός. Και που ξέρετε μέχρι τη συνάντησή στις 8 Γενάρη με τους πράσινους, μπορεί η διαφορά να έχει πέσει κι άλλο.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα (γιατί είναι ομάδα του προπονητή) κατάφερε χθες να μας κάνει να πούμε “δεν θέλουμε να τελειώσει”. Δεν την χορταίναμε την ομάδα. Αυτοματισμοί, αλληλοκαλύψεις, κάθε παίκτης ξέρει που παίζει και τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Όλα σωστά. Όλα στη θέση τους. Μια ΑΕΚ που ήξερε πως να διαχειριστεί το ματς. Πότε να πατήσει γκάζι και πότε να χαλαρώσει το ρυθμό. Μια παραγωγική ΑΕΚ που πλέον είναι ομάδα, δουλεύει σε σύνολο και αυτό πηγάζει από την προσωπικότητα του κάθε ποδοσφαιριστή. Κι ένας προπονητής που σωστά αποθεώθηκε από τον κόσμο. Το χάρηκε και αυτός. Το έζησε με την ψυχή του. Με υψωμένες τις γροθιές.

Δεν υπάρχει παίκτης της ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι που να υστέρησε. Όλοι ήταν εξαιρετικοί. Όπως επίσης εξαιρετική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος. Ούτε Σάββατο, ούτε Κυριακή, ούτε τριήμερο. Ήταν απλά 28 Δεκεμβρίου, καθημερινή και περίπου 10.000 Ενωσίτες έκαναν Αγιά – Σοφιά το Πανθεσσαλικό. Τρελό πάρτι από το πρωί της Τετάρτης στους δρόμους του Βόλου. Τα τσιπουράδικα πήραν φωτιά. Κάποια μαγαζιά ξέμειναν και από μπουκαλάκια. Μικροί και μεγάλοι φίλοι του Δικεφάλου πέρασαν μαγικά. Και όλοι μαζί μετά στο γήπεδο.

Σειρά πλέον παίρνουν τα Γιάννενα. Ένα ματς που περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει κεκλεισμένων ή με κόσμο. Αν συμβεί το δεύτερο πρέπει να πάρουμε εισιτήρια. Ούτε ένα απούλητο… Η ΑΕΚ πρέπει να κολυμπήσει για τα καλά στη λίμνη της πόλης και να φύγει με το διπλό! Έπειτα έρχεται ο Παναθηναϊκός. Αυτό το ματς δεν το φοβάμαι. Περισσότερο η ΑΕΚ πρέπει να είναι υποψιασμένη στα Γιάννενα. Και δεν φοβάμαι το ματς με τον Παναθηναϊκό διότι το γήπεδο θα γέρνει από το πρώτο λεπτό… Θα έχει κατηφόρα από τη Δεκελείας. Και ας πάρουν αυτοί πέναλτι από τη σέντρα. Εμείς θα βρούμε τον τρόπο να το γυρίσουμε. Η ΑΕΚ δεν χάνει στη Νέα Φιλαδέλφεια!