AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποθέωσε τον αδερφό του, Σοφιάν, ο Νορντίν Άμραμπατ (photo)

Η κολόνα του Μαρόκο, Σοφιάν Άμραμπατ έκανε… σμπαράλια τα χαφ της Ισπανίας και βοήθησε τα μέγιστα την εθνική ομάδας της χώρας του να προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Όπως ήταν λογικό αποθεώθηκε από τον αδερφό του, Νορντίν που δήλωσε περήφανος!

Ο 26χρονος αδερφός του Νορντίν της ΑΕΚ έχει την απαραίτητη εμπειρία για να ανταποκριθεί σε προκλήσεις υψηλού επιπέδου. Έχει παίξει στην Φέγενορντ, στην Μπριζ, στην Ελλάς Βερόνα και τους τελευταίους μήνες είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στη Φιορεντίνα.

Ο Σοφιάν Άμραμπατ είναι έτοιμος για να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο, στην ελίτ. Ο χαφ του Μαρόκο δεν κουνιέται από το «6» και είναι ο άνθρωπος που κρατάει τις ισορροπίες στο κέντρο. Είναι πολύ δυνατός σε κάθε μονομαχία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και χαρακτηριστικό του ότι έχει τρέξει 49 χιλιόμετρα στα τέσσερα ματς της ομάδας του (!) και στο ιστορικό παιχνίδι με τους Ισπανούς «κατάπιε» τα ποιοτικά και έμπειρα χαφ των αντιπάλων του κάνοντας πραγματικά τα πάντα. Όπως γράφτηκε μάλιστα στο Twitter: «Ένας άνδρας κόντρα σε παιδάκια – Μάλλον έχει τρεις πνεύμονες».

Όπως αποκάλυψε μετά τον θρίαμβο, ο Άμραμπατ υπέφερε από ενοχλήσεις και έκανε θεραπείες μέχρι τις 3 το βράδυ! Πριν το ματς, μάλιστα, έκανε και ένεση για να αντέξει τους πόνους. «Ήμουν αμφίβολος, δεν ήξερα αν μπορώ να παίξω. Αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να παρατήσω τους συμπαίκτες μου και την πατρίδα μου», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Άμραμπατ.

Τότεναμ και Λίβερπουλ τον έχουν στη μεταγραφική τους ατζέντα με τον ίδιο να είναι έτοιμος να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του… Θα το επιχειρήσει; Ίδωμεν…