AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκαλυπτήρια με Φερνάντες στα κιτρινόμαυρα στην πρόβα της ΑΕΚ στην Ολλανδία

Έφτασε επιτέλους η στιγμή να δουν και πάλι οι φίλοι της ΑΕΚ την ομάδα τους. Έστω και σε φιλικό. Έστω και από την τηλεόραση. Οι κιτρινόμαυροι αντιμετωπίζουν σήμερα στις 1 το μεσημέρι (Cosmote Sport 1) τη βελγική Σερένγκ στην Ολλανδία.

Φυσικά τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα πάνω στον Πάολο Φερνάντες που θα κάνει τα αποκαλυπτήριά του με τα κιτρινόμαυρα έστω και σε ανεπίσημο ντεμπούτο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσει τα ματς με Κηφισιά, Λαμία και Βόλο, ωστόσο ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να τον βάλει γρήγορα στο κλίμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές που έκανε ο κόουτς του Δικεφάλου στο σημερινό παιχνίδι θα ξεκινήσουν οι εξής: Ο Αθανασιάδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον Ρότα στο δεξί άκρο και τον Σιντιμπέ στα αριστερά, με αουτσάιντερ τον Παρρά. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν Μουκουντί και Μήτογλου, ενώ αμυντικό χαφ θα είναι ο Γιόνσον, με τους Φερνάντες, Μάνταλο και Φράνσον στα χαφ και τους Αραούχο και Γκαρσία στην επίθεση.

Δεν θα χρησιμοποιηθούν οι Γκατσίνοβιτς και Γαλανόπουλος λόγω κάποιων μικροενοχλήσεων, ο Μαχαίρας που υπέστη θλάση και πιθανώς ο Τζαβέλλας που δεν είναι στο 100%. Επίσης, εκτός μάχης είναι ο ασθενής Άμραμπατ, ο ανέτοιμος Τσούμπερ και ο Ελίασον που έχει ακόμη… δρόμο, όπως και οι μουντιαλικοί Μοχαμάντι, Χατζισαφί, Πινέδα (έχουν άδεια μετά τον αποκλεισμό του Ιράν και του Μεξικού), Βίντα και Σιμάνσκι.

Όσον αφορά την αντίπαλο της ΑΕΚ, τη Σερένγκ, βρίσκεται στην τελευταία θέση του βελγικού πρωταθλήματος έχοντας τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και 12 ήττες σε 17 αγωνιστικές με γκολ 16-33. Στο ρόστερ της ανήκει και ο 26χρονος μπακ Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που είναι γιος του άλλοτε μεγάλου Πορτογάλου άσου που πέρασε από τον ΠΑΟΚ και πλέον είναι προπονητής στην Πόρτο.