AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚάρα χάρμα οφθαλμών πετούσε “φωτιές” στο Βόλο

Η ΑΕΚ μετέτρεψε σε πάρτι το ματς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, αφού επικράτησε με 4-0. Ο Μήτογλου στο 16′ άνοιξε το σκορ, ο Πινέδα στο 30′ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, ο Φαν Βέερτ στο 35′ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και ο Λιβάι Γκαρσία με άλμα στα 2,92 έγραψε το τελικό 4-0 μέσα σε αποθέωση από περισσότερους 8.000 φίλους της.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό και ανήκε στο Βόλο. Ο Μεσκίδα βρήκε χώρο και έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει. Αυτή η φάση έδειξε να ξυπνάει τους ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα που πάτησαν γκάζι και δεν το άφησαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Δύο λεπτά αργότερα σε ωραία εκτέλεση φάουλ ο Λιβάι Γκαρσία ανάγκασε τον Κλέιμαν να πέσει στη γωνία του και να διώξει. Στο 12′ ο Ρότα έπιασε ένα ωραίο δυνατό σουτ με το αριστερό από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση της ΑΕΚ απέφερε καρπούς. Στο 16′ μετά από σέντρα του Αραούχο στην καρδιά της περιοχής, ο Μήτογλου με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Κλέιμαν για το 0-1. Ένα λεπτό αργότερα παραλίγο να έρθει και το δεύτερο τέρμα για τους κιτρινόμαυρους. Παράλληλο γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία, ο Πινέδα έσπασε στον Αραούχο αλλά αυτός από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε εστία. Όταν δεν μπόρεσε να κάνει ο Αραούχο το έκανε ο Πινέδα στο 30′. Ατομική προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έκανε το γύρισμα την κατάλληλη στιγμή στον Πινέδα που ήρθε σαν τρέιλερ και με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής, εκτέλεσε τον Κλέιμαν για το 0-2. Πέντε λεπτά αργότερα μετά από λάθος του Ματίγια που έπεσε μόνος του, ο Αραούχο έσπασε στον Φαν Βέερτ που ρόλαρε σε έναν αντίπαλό του και εκτέλεσε τον Κλέιμαν για το 0-3 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση άφησε λίγο το πόδι από το γκάζι. Είχε την κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας. Δεν κινδύνεψε πουθενά και είχε τρεις καλές ευκαιρίες εκ των οποίων η μία έγινε γκολ. Αυτή στο 67′. Τρομερό άλμα του Λιβάι Γκαρσία που πήδηξε στον… Θεό μετά από σέντρα του Άμραμπατ και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-4. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μήτογλου έκανε μπαλιά 60 μέτρων στην στην πλάτη του Σιέλη, με τον Λιβάι Γκαρσία να γλιστράει και να μην μπορεί να σκοράρει. Η τελευταία καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 77′. Ο Αραούχο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση, με το… τακουνάκι έδιωξε ο Κλέιμαν.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος, 4-2-3-1): Kλέιμαν, Ουές, Σιέλης, Άλχο, Πίρινεν, Ματίγια (76′ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεσκίδα, Ντέλετιτς, Νοκέρ, Οζέγκοβιτς

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα, 4-4-2): Αθανασιάδης, Ρότα (75′ Τζαβέλας), Μήτογλου, Μουκουντί (75′ Σιντιμπέ), Χατζισαφί, Γιόνσον (66′ Τσούμπερ), Σιμάνσκι, Πινέδα (66′ Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο, Φαν Βέερτ (66′ Άμραμπατ).