AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μετάλλιο από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας του 1949 στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό κειμήλιο προστέθηκε στη συλλογή του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ που θα λειτουργεί σε λίγους μήνες στην OPAP ARENA.

O κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης, γιος του Γουλιέλμου Αρβανίτη που έφυγε από τη ζωή το 1987 και είχε κάνει μεγάλη καριέρα στην ΑΕΚ ως αμυντικός στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, πρόσφερε το μετάλλιο του πατέρα του από τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας του 1949, στον οποίον η ΑΕΚ είχε νικήσει με 2-1 τον Παναθηναϊκό. Με το μετάλλιο του «Γούλιου», συμπληρώθηκε η συλλογή από τους νικηφόρους μεταπολεμικούς Τελικούς της ΑΕΚ, αφού μέχρι πρότινος έλειπε μόνο το μετάλλιο του 1949!

Ευχαριστούμε πολύ τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους φίλους της ΑΕΚ για την τεράστια επιθυμία τους να προσφέρουν κειμήλια ζωής και θυμίζουμε ότι το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία συλλογής εκθεμάτων! Οσοι παλαίμαχοι ή φίλαθλοι διαθέτουν αντικείμενα, τα οποία θέλουν να προσφέρουν, παρακαλούνται να επικοινωνούν στο e-mail [email protected] υπ’ όψιν των κ. Γεράσιμου Γασπαρινάτου και Γιάννη Μπίλιου.